Οικονόμου για Τέμπη: «Ο Πρωθυπουργός γνώριζε για τις αδυναμίες στον σιδηρόδρομο. Δεν ήξερε όμως ποιος ήταν βάρδια»

Τι ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου για τη γνώση του Πρωθυπουργού όσον αφορά στα Τέμπη.

Οικονόμου για Τέμπη: «Ο Πρωθυπουργός γνώριζε για τις αδυναμίες στον σιδηρόδρομο. Δεν ήξερε όμως ποιος ήταν βάρδια»

Στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε χαρακτηριστικά για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη πως «ο Πρωθυπουργός γνώριζε για τις αδυναμίες στον σιδηρόδρομο. Δεν ήξερε όμως ποιος ήταν βάρδια».

«Ο πρωθυπουργός γνώριζε τα προβλήματα, αλλά όχι τις βάρδιες»

«Ο πρωθυπουργός έχει σαφή εικόνα και γνώση των αδυναμιών του κράτους και των προβλημάτων της δημόσιας διοίκησης. Ο πρωθυπουργός γνώριζε για τα προβλήματα, τις αδυναμίες στο σιδηρόδρομο. Δεν ήξερε όμως για τις συμπεριφορές συγκεκριμένων προσώπων. Δεν ήξερε ποιος ήταν βάρδια εκείνο το βράδυ. Δεν ήξερε για υπαλλήλους δεν τηρούν τους κανονισμούς», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο πρωθυπουργός θέλει να συγκροτηθεί εξεταστική στην επόμενη Βουλή
«Ο πρωθυπουργός προτείνει να συμφωνήσουν οι πολιτικές δυνάμεις να συγκροτηθεί μία εξεταστική επιτροπή στην επόμενη Βουλή. Δεν κατάλαβα ο κ.Τσίπρας να έχει απαντήσει σε αυτή την πρόταση».

Για το ζήτημα της παραίτησης Ντογιάκου και το ασυμβίβαστο που έθεσε ο Α.Τσίπρας, ο Γ.Οικονόμου υποστήριξε ότι «η εμπιστοσύνη δεν μπορεί να είναι αλά καρτ. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Δεν θα παραμείνει οποιαδήποτε σκιά. Όλοι μας εμπιστευόμαστε την Δικαιοσύνη».

«Η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη»

«Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και οι τράπεζες δεν απειλούνται. Τεράστια εισροή καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες. Σε αντίθεση με την κατάσταση το 2019. Η διεθνής αναταραχή υπενθυμίζει την ανάγκη οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας. Φροντίσαμε να θωρακίσουμε το τραπεζικό σύστημα», υποστήριξε ο Γ.Οικονόμου. «Παρακολουθούμε με προσοχ΄΄η το όλο ζήγτημα. Η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη»

Ο κόσμος μάς αποδοκιμάζει

Σε ερώτημα για τις δημοσκόπησεις και την πτώση της ΝΔ, ο Γ.Οικονόμου σχολίασε πως «ο κόσμος δείχνει την αποδοκιμασία του και την διάψευση των προσδοκιών του. Από εμάς είχε μεγαλύτερες προσδοκίες και απαιτήσεις. Στο χέρι μας είναι να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη τους».

«Ο κύριος Τσίπρας θέλει να εμφανίζεται σαν ανεύθυνος. Στον στενό ηγετικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ φιλοξενούνται μια σειρά στελεχών του ΠΑΣΟΚ που αποτελούν τους πυλώνες του φαύλου κρατισμού», υποστήριξε ο Γιάννης Οικονόμου.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες και τα πρόσθετα μέτρα ασφάλειας για το σιδηροδρομικό δίκτυο:

  • στελέχωση των σταθμών με 2 σταθμάρχες
  • μείωση ταχύτητας σε τμήματα που δεν καλύπτονται από την σηματοδότησα
  • στελέχωση με 2 μηχανοδηγούς όλων των προαστικών σταθμών
  • στελέχωση με 3 συνοδούς του intercity, αντί για 2 που υπάρχουν σήμερα.
  • σταδιακή εγκατάσταση καταγραφικού
  • επιτάχυνση των διαδικασιω΄ν πρ΄σοληψης προσωπικού.
  • αναβάθμιση υποδομών
  • άμεση προκήρυξη διαγωνισμών για την συντήρηση των σηράγγων
  • αστυνομική προστασία των υποδομών
  • ποινική αναβάθμιση κλοπής και κλεπταποδοχής σιδηροδρομικού υλικού

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments