Οικονόμου προς ΕΣΡ: «Τίθεται ζήτημα ηθικό» στην κάλυψη της υπόθεσης του Κολωνού

Αναλυτικά η επιστολή του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Κολωνός

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και καταπολέμησης της Φτώχειας του υπουργείου Εργασίας, Γιώργος Σταμάτης ζήτησε την παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης όσον αφορά στην υπόθεση του Κολωνού και την ίδια γραμμή ακολούθησε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μέσω επίσημης επιστολής του.

ΕΣΡ: Ζητείται η παρέμβασή του για την υπόθεση της 12χρονης

Αναλυτικά η επιστολή του κ.Οικονόμου:

Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2022

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Εθνικού

Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε όλοι κοινωνοί μιας ακραίας κατάστασης σε βάρος θυμάτων, ιδιαιτέρως παιδιών, με την διακίνηση βίντεο και πληροφοριών γενετήσιου χαρακτήρα από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και διαδικτυακούς τόπους. Τίθεται ζήτημα ηθικό αλλά και παραβίασης του υφιστάμενου κανονιστικού πλαισίου για την προστασία της νεότητας, όπως ιδίως προσδιορίζεται από το άρθρο 15 παρ. 2 του Συντάγματος, τον ν. 2101/1992 με τον οποίο κυρώθηκε η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, το άρθρο 9 του ν. 4479/2021 με την οποία ενσωματώθηκε η Οδηγία 2010/13 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και το άρθρο 10 του π.δ. 77/2003 που αφορά τον κώδικας δεοντολογίας ειδησεογραφικών και άλλων δημοσιογραφικών και πολιτικών εκπομπών.

Κατόπιν αυτού θεωρούμε αδήριτη ανάγκη την άμεση και κατά προτεραιότητα παρέμβαση του Συμβουλίου σας, βάσει της αρμοδιότητας που σας απονέμεται από το άρθρο 15 παρ. 2 του Συντάγματος, τον ν. 2863/2000 και τη λοιπή σχετική νομοθεσία.

Με εκτίμηση,

Οικονόμου Γιάννης

Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης
ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΙΠΙΛΗ
Νίκος Δένδιας
ερντογάν