Οικονόμου: «Το πετρέλαιο κίνησης είναι πάνω από την αμόλυβδη, είναι πρωτοφανές γεγονός»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν λειτουργούν σπασμωδικά».

κυβέρνηση

Ο Γιάννης Οικονόμου μίλησε για το θέμα του πετρελαίου κίνησης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση παρατηρεί και ζυγίζει όλα τα δεδομένα, έτοιμη να κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις όταν αυτό θα κριθεί απαραίτητο, χωρίς να υπάρξει κόστος για τα δημοσιονομικά.

«Αυτό που συμβαίνει με το πετρέλαιο κίνησης αναμφίβολα δεν μπορεί να το προσπεράσει κανείς, το πετρέλαιο κίνησης είναι πάνω από την αμόλυβδη, είναι πρωτοφανές γεγονός», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου «δεν έχουμε άμεσα απόφαση, παρατηρούμε μετράμε, βλέπουμε, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν λειτουργούν σπασμωδικά, άλλα και δεν αδιαφορούμε, είμαστε εδώ, και όταν έχουμε κάτι συγκεκριμένο που θα έχει άμεση απόδοση και θα το καταλάβει ο κόσμος θα ανακοινωθεί στο σωστό χρόνο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πάντως ξεκαθάρισε ότι «οι δυνατότητες μας δεν είναι ατέλειωτες, ζυγίζουμε τα πράγματα, σταθμίζουμε τις δυνατότητες» φέρνοντας ως παράδειγμα προς αποφυγήν τι συνέβη στη Βρετανία.

Υπάρχει, τόνισε, πρόβλημα με το πετρέλαιο κίνησης, στο σύνολο της αγοράς, όχι μόνο στο προσωπικό επίπεδο.

Για ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο σημείωσε ότι «οι επιδοτήσεις συνεχίζονται χωρίς καμιά αλλαγή και με μεγαλύτερες ενισχύσεις σε σχέση με πέρυσι όπως στο επίδομα θέρμανσης».

«Οι θέσεις τους δεν πείθουν κανέναν στον κόσμο»

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στις προκλήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Όσο κι αν προσπαθεί, όσο κι αν επιμένει ο Ταγίπ Ερντογάν και η τουρκική ηγεσία με μυθεύματα με κατασκευές, με προπαγάνδα, με απειλές, να δημιουργήσει εντυπώσεις, να μας πανικοβάλει, να μας τρομοκρατήσει, η πραγματικότητα είναι εδώ, και αντιστέκεται επίμονα» είπε.

«Οι θέσεις τους δεν πείθουν κανέναν στον κόσμο, όλοι αντιλαμβάνονται ότι είναι ανυπόστατοι κι ανιστόρητοι οι ισχυρισμοί του, και από την άλλη η χώρα μας έχεις καταφέρει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε κάθε πρόκληση» επισήμανε.

 

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος
Γιώργος
1 μήνα πριν

Δεν είναι πρωτοφανές γεγονός κε Οικονόμου. Πριν την κρίση πετρελαίου, στις περισσότερες χώρες η τιμή του πετρελαίου κίνησης ήταν στα ίδια περίπου επίπεδα με τη τιμή της βενζίνης. Μόνο στην Ελλάδα συνέβαινε να είναι ακριβότερη η (καθαρότερη περιβαλλοντικά) βενζίνη κατά 25-30 λεπτά, λόγω της υψηλότερης φορολόγησης από το πετρέλαιο κίνησης.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ