Όλα τα σενάρια για την θέση της Εθνικής ομάδας
Ολοκληρώθηκε η τέταρτη αγωνιστική του Group C στο EuroBasket 2025 και απομένει μία στροφή για να μάθουμε τη θέση που θα τερματίσει η Εθνική.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κρατά ακόμη την τύχη στα χέρια του για την πρώτη θέση. Η Ελλάδα με νίκη επί της ρόχα την τελευταία αγωνιστική κατακτά την πρωτιά.
Συνεπώς, τα πράγματα για την υπόθεση της πρώτης θέσης είναι απλά. Η Εθνική χρειάζεται νίκη, για να καταλάβει αυτόματα την κορυφή του ομίλου. Βέβαια, αν η Ελλάδα κερδίσει την Ισπανία και παράλληλα η Βοσνία κερδίσει τη Γεωργία, η Ρόχα θα μείνει εκτός από τα νοκ άουτ.
Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής
15:00, Βοσνία – Γεωργία
18:15, Ιταλία – Κύπρος
21:30, Ισπανία – Ελλάδα
Τι ισχύει σε περίπτωση ήττας από την Ισπανία:
Σε περίπτωση που ηττηθούμε από την Ισπανία ισχύουν τα εξής, παίρνοντας ως υπόθεση εργασίας ότι η Ιταλία θα κερδίσει την Κύπρο την τελευταία αγωνιστική.
Με νίκη της Βοσνίας την τελευταία αγωνιστική θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία με 3-2 ανάμεσα στην Ισπανία, τη Βοσνία και την Ελλάδα, όπου θα υστερούμε απέναντι σε Ισπανία και Βοσνία, άρα θα τερματίσουμε στην 4η θέση.
Ιταλία 4-1
Ισπανία 3-2
Βοσνία 3-2
Ελλάδα 3-2
Με νίκη της Γεωργίας την τελευταία αγωνιστική απέναντι στη Βοσνία, θα υπάρχει ξανά τριπλή ισοβαθμία, αυτή τη φορά με Ισπανία και Γεωργία. Επειδή έχουμε κερδίσει με μεγάλη διαφορά τη Γεωργία, θα πρέπει να χάσουμε από την Ισπανία με 27 πόντους για να πέσουμε στην τρίτη θέση. Σε παρένθεση η διαφορά πόντων που αφορά τα ματς ανάμεσα σε Ελλάδα, Ισπανία και Γεωργία.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Η Suno δεν φτιάχνει πλέον μόνο τραγούδια παρουσίασε το Speech
Επαναληπτικές Πανελλαδικές 2026: Ανακοινώθηκαν οι βαθμοί ΕΠΑΛ και ξεκινά η υποβολή Μηχανογραφικού
Οι μεγάλες συναυλίες του Welcome to UP 2026 στον Μώλο της Πάτρας
Νέα καρδιακή βαλβίδα μπορεί να γλιτώσει παιδιά από επαναλαμβανόμενα χειρουργεία
ΑΣΕΠ 7Κ/2026: Στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη για 3.262 μόνιμες προσλήψεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης
