Ολη – πια- η Αχαΐα είναι μπλε!

Του Γιάννη Μεντζελόπουλου, Δικηγόρος – στέλεχος ΝΔ Αιγιάλειας.

Ημουν, παλιότερα, νομαρχιακός σύμβουλος κι επί 10 χρόνια μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΝΔ Αχαΐας.

Πάντα στην Πάτρα είχαμε «όνειρο» να νικήσουμε παντού σ’ όλο τον νομό, γιατί το Αίγιο και η Αιγιάλεια, αρκετές φορές είχε καλές επιδόσεις, απεδείχθη και απεκλήθη «κάστρο» της ΝΔ, διαχρονικά, ακόμη κι όταν χάναμε.

Ομολογώ, ότι –αν και ασχολούμαι αρκετά με τις προβλέψεις- είχα επιφυλάξεις για την πρωτιά στην Αχαΐα. Ομως, ακόμη και στον Δήμο Πατρέων κερδίσαμε! Ευχάριστη η εικόνα του μπλε νομού στον χάρτη, αυτή τη φορά δεν «χαλάσαμε» την πανελλαδική εικόνα!

Η απλή αναλογική γύρισε… μπούμερανγκ στους εμπνευστές της. Ο κόσμος δεν ήθελε πισωγύρισμα στις περιπέτειες και τοξικό κλίμα, αλλά ασφάλεια, σταθερότητα και πρόοδο –αμάν πια με την καραμέλα της «προοδευτικής παράταξης»- πραγματική, όχι ταμπέλες και με προκλητική υποτίμηση της ΝΔ. Κι ακόμη κάποιοι, αποκαλούν τον εαυτό τους «δημοκρατική παράταξη», με ασέβεια προς άλλους και τους θεσμούς τους δημοκρατικούς, γενικότερα.

Το μέγεθος της ήττας δεν τους συνέτισε και μερικοί εξ αυτών «υβρίζουν» τον λαό για την ψήφο του! Δεν κατάλαβαν τίποτα από το 40% – 20%; Νταμπλ σκορ λέγεται αυτό στο μπάσκετ, χωρίς ίχνος αλαζονείας. Ούτε τα διδάγματα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού δεν έμαθαν; Οτι μετά την «Υβρι» έρχεται πάντα η «Νέμεσις»!

ΥΓ Η μεγάλη νίκη, που θα επισφραγισθεί με αγώνα πάλι στις 25 Ιουνίου, είναι αποτέλεσμα σωστής πολιτικής, ορθής στρατηγικής και εύστοχων τακτικών κινήσεων του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ