«Όλοι ίσοι στον αυτισμό» – Δράση «Πάλεια» στην Αχαγιά παρουσία Πυρρου Δήμα

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Τ. Παπαδόπουλος και ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρ. Αλεξόπουλος

αυτισμό Τα παιδιά αγκάλιασαν τον Πύρρο Δήμα

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν χθες στη δράση, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πάλεια» Κάτω Αχαΐας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό.

Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, προγραμμάτισαν περίπατο με τη συμμετοχή παιδιών, στην πλατεία Παπαγιαννόπουλου, κρατώντας μπλε μπαλόνια. Σκοπός ήταν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για τις ανάγκες των ατόμων, που ζουν στο φάσμα του αυτισμού και να συμβάλουν στην αποδοχή τους από την κοινωνία.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο τετράκις Ολυμπιονίκης Αρσης Βαρών και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Πύρρος Δήμας, ο οποίος βρέθηκε στο σχολείο, έδωσε δώρα και μίλησε στα παιδιά για τη σημασία του αθλητισμού.

Ο κ. Δήμας είπε στην «Π»: «Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Θέλουμε ισότητα στην κοινωνία και στον αθλητισμό. Θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σε δράσεις μέχρι να είναι αυτονόητο και να μη χρειάζονται τέτοιες δράσεις».

αυτισμό

Η κ. Φωτόπουλου με Π. Δήμα και Γ. Αλεξόπουλο

Η πρόεδρος της «Πάλεια», Γιώτα Φωτόπουλου, τον τίμησε για την προσφορά του στον αθλητισμό, ενώ μαζί του ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής Κολύμβησης Χρήστος Κορομηλάς, καθώς και ο συγγραφέας Νίκος Ναούμης. Η ίδια τόνισε: «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ενσυναίσθηση σε γονείς και να καταλάβουν οι μαθητές ότι έχουν δικαιώματα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πύρρο Δήμα για την παρουσία του και να πω ότι δάκρυσε μόλις είδε τα παιδιά στο Ειδικό Σχολείο, δείχνοντας πόσο απλός άνθρωπος είναι».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Τ. Παπαδόπουλος και ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρ. Αλεξόπουλος, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές και δεσμεύτηκε ότι «η Κάτω Αχαΐα θα αποκτήσει ένα σύγχρονο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, ικανό να στεγάσει τα όνειρα και τις προσδοκίες των παιδιών μας».