Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Δε θα πάει στο ΣΕΦ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος – Για ποιο λόγο

Θυμίζουμε πως λίγες ώρες πριν είχε προειδοποιήσει για την παρουσία του στον αποψινό τελικό του ΣΕΦ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν θα γίνει.

Ολυμπιακός

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τιμωρήθηκε από τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ με αποκλεισμό τριών μηνών κι έτσι ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν θα βρεθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τον τέταρτο τελικό (12/6, 21:15, ΕΡΤ3) με τον Ολυμπιακό.

Ως εκ τούτου, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί ούτε στο ΟΑΚΑ εάν κι εφόσον η σειρά οδηγηθεί σε πέμπτο τελικό.

Θυμίζουμε πως λίγες ώρες πριν είχε προειδοποιήσει για την παρουσία του στον αποψινό τελικό του ΣΕΦ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν θα γίνει.

Η ποινή είναι άμεσα εκτελεστέα σύμφωνα με τους νομικούς κύκλους.

Σύμφωνα πάντως με τη θέση του Παναθηναϊκού: “Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παροτι δεν θα είχε κάποια κύρωση αν πήγαινε στο ΣΕΦ (ο κανονισμός λέει πως απαιτείται τελεσίδικη απόφαση για να τιμωρηθείς αν μπεις στο γήπεδο), παρότι είναι ο μοναδικός που τιμωρείται σε αυτή τη σειρά αγώνων μετά τα όσα έχουν γίνει, δεν θα πάει“.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ
“Επιβάλλεται στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ιδιοκτήτη της Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας η ποινή της απαγόρευσης εισόδου σε όλα τα γήπεδα προσωρινά για διάστημα τριών μηνών και χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ για τις πράξεις και δηλώσεις του οι οποίες συνιστούν δυσφήμηση του αθλήματος, πράξεις που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια και μετά από το τέλος του αγώνα πρωταθλήματος με την ομάδα της Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς Καλαθοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία που διεξήχθη την 7/6/2024“.

“Προσπάθεια αλλοίωσης πρωταθλήματος για ακόμη μία φορά”
Λίγη ώρα αργότερα, ο ίδιος έσπευσε να σχολιάσει την εν λόγω απόφαση του Αθλητικού Δικαστή, τονίζοντας πως: “3 μήνες! Μια για κάθε τεχνική ποινή που μας έριξε. Προσπάθεια αλλοίωσης Πρωταθλήματος για ακόμη μία φορά. Επακόλουθα, από 30+ χιλιάρικα πρόστιμο ο Αταμάν και τρεις μήνες απαγόρευση εγώ. Κανείς διαιτητής και κανείς από την πλευρά του Ολυμπιακού”, έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Ολυμπιακός

Πάντως λίγο μετά την απόφαση, κύκλοι του Ολυμπιακού τόνισαν πως “Έφαγε 3 μήνες και 30.000 ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και 50.000 η ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τα ποσταρίσματα του εναντίων των διαιτητών του αγώνα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Ζήτησε η πλευρά του την αναβολή της υπόθεσης κι αυτό δεν έγινε αποδεκτό. Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης η νομική εκπρόσωπος του υποστήριξε ότι έχει επανορθώσει και έχει ζητήσει δημόσια συγνώμη, κάτι που δεν έχουμε δει πουθενά”.