Oμάδα «Κυκλάδες» του 5ου ΕΠΑΛ Πάτρας: Νικήτρια στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων

Κατέκτησε το κορυφαίο βραβείο στην κατηγορία European Agencies #VETExcellenceAwards 2022!

Oμάδα «Κυκλάδες» του 5ου ΕΠΑΛ Πάτρας: Νικήτρια στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων

Νικήτρια στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων αναδείχθηκε η ομάδα «Κυκλάδες» του 5ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Πάτρας, κατακτώντας το κορυφαίο βραβείο στην κατηγορία European Agencies #VETExcellenceAwards 2022!

Η ομάδα “Cyclades” που συμμετείχε στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό #CedefopPhotoAward 2021, με τη φωτο-ιστορία “Re-Create the Sea”, είχε προταθεί για το 1ο – κορυφαίο βραβείο, μαζί με την ομάδα της Ισπανίας. Η ανακοίνωση του βραβείου έγινε από τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Cedefop Jürgen Siebel, την Τετάρτη 18/05/2022 στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων #EUVocationalSkills. Την τελετή απονομής είχαμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε ζωντανά μέσω του ψηφιακού συνδέσμου https://evsw2022.eu/

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων γιορτάζει τις καλύτερες πρακτικές στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (VET), με εκδηλώσεις από τοπικούς, περιφερειακούς, εθνικούς οργανισμούς και φορείς της ΕΕΚ. Η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ξεκίνησε το 2016, συγκεντρώνει όλους τους ενδιαφερόμενους – εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές, οργανισμούς, μαθητές και εκπαιδευόμενους – κάτω από μία ομπρέλα, για να παρουσιάσει τα πολλά οφέλη που προσφέρει η ΕΕΚ στους νέους και τους ενήλικες. Με γνώμονα τις μελλοντικές δεξιότητες που θα απαιτηθούν και την πραγματικότητα της τρέχουσας αγοράς εργασίας, η ΕΕΚ στοχεύει να εξοπλίσει όλους και όλες με τις απαραίτητες ποιοτικές δεξιότητες που απελευθερώνουν τις πραγματικές τους δυνατότητες.

Το 5ο ΕΠΑΛ Πάτρας ευχαριστεί θερμά

• τους συντελεστές του #Cedefop και του Συνεδρίου #EUVocationalSkills Week 2022 για τη μεγάλη τιμή να συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων και για την κατάκτηση της 1ης θέσης,

• τις μαθήτριες του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών Παρασκευή Γαλάνη, Μαρία Διαμαντοπούλου, Θεοδώρα Κωνσταντοπούλου και Παρασκευή Σταυροπούλου για τη μοναδική θετική ενέργεια και αισιοδοξία,

• και φυσικά όλες και όλους εσάς που με την ψήφο σας στηρίξατε την ομάδα τους!

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Απώτερος σκοπός της συμμετοχής μας στον διαγωνισμό είναι, αξιοποιώντας την εμπειρία μας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση, να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα στην κοινωνία (από την τοπική έως και πέρα από τα όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης) για την προστασία του περιβάλλοντος. Η αλλαγή συμπεριφοράς στον τρόπο που διαχειριζόμαστε τους φυσικούς πόρους, αλλά και το ομαδικό πνεύμα στην επίλυση προβλημάτων, μπορούν να μας οδηγήσουν σε μία αναδημιουργία!».

Oμάδα «Κυκλάδες» του 5ου ΕΠΑΛ Πάτρας: Νικήτρια στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων

Παρουσίαση της ελληνικής συμμετοχής

Τίτλος φωτο-ιστορίας: Re-Create the Sea

Ομάδα: Cyclades (Γαλάνη Παρασκευή, Διαμαντοπούλου Μαρία, Κωνσταντοπούλου Θεοδώρα, Σταυροπούλου Παρασκευή)

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Πατσιαλού Κωνσταντίνα ΠΕ89.01 Καλλιτεχνικών Σπουδών

Φωτο-ιστορία: Οι Κυκλάδες ήταν Νύμφες που ο Θεός της θάλασσας μετέτρεψε σε νησιά, παρατεταγμένα σε κύκλο. Κυκλάδες είναι το όνομα της ομάδας μας και η αποστολή μας ως μαθήτριες του Τμήματος Εφαρμοσμένων Τεχνών είναι εμπνευσμένη από το θείο φως του Αιγαίου. Το έργο μας για φέτος μας παρακινεί να Καθαρίζουμε (Clean), να Συλλέγουμε (Collect), να Δημιουργούμε (Create) και να Αλλάζουμε (Change). “4Cs for the sea!” Αφαιρούμε και επαναχρησιμοποιούμε τα θαλάσσια απορρίμματα από την ακτογραμμή της περιοχής μας. Χρησιμοποιώντας φυσικές χρωστικές ουσίες και εργαλεία, όχι μόνο δίνουμε στα ευρήματά μας μια δεύτερη ευκαιρία ζωής, αλλά και διατηρούμε την οικολογική ακεραιότητα. “Ξαναδημιουργούμε τη Θάλασσα”.

Η ομάδα «Cyclades» εμπνεύστηκε από το ελληνικό χρώμα, το φως του Αιγαίου, τον Αιγαίο πολιτισμό, τις Κυκλάδες και τα Κυκλαδικά Ειδώλια. Οι κύκλοι συμβολίζουν τον κόσμο και την ανακύκλωση. Οι γυναικείες μορφές είναι οι Νύμφες που εμπνέονται, προστατεύουν και δημιουργούν. Η τελευταία εικόνα παραπέμπει στα κυκλαδικά ειδώλια σε κατάσταση εγκυμοσύνης, τα οποία αποτελούσαν ιδεατή απόδοση μιας “Μητέρας Θεάς”, σύμβολο γονιμότητας και αναγέννησης. Μία Θεά που επαναφέρει σε ισορροπία ουρανό, θάλασσα και γη!

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά, 80 ομάδες σπουδαστών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ) από 13 ευρωπαϊκές χώρες έλαβαν μέρος στον 6ο Διαγωνισμό #CedefopPhotoAward. Οι ομάδες αποτελούνταν από 287 εκπαιδευόμενους και 63 εκπαιδευτικούς/εκπαιδευτές, που εκπροσωπούσαν 62 παρόχους εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευόμενοι κλήθηκαν να μοιραστούν μια ιστορία αξιοσημείωτης εμπειρίας στην ΕΕΚ, δημιουργώντας μια πρωτότυπη φωτο-ιστορία ή/και βίντεο που περιλαμβάνει πράσινες ή ψηφιακές δεξιότητες.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ