Ομάδες θα αναζητήσουν από Κριτές διαφυγόντα κέρδη!

Οι Κριτές ανακοίνωσαν αποχή από τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου, η ΕΟΚ απάντησε ότι «δεν υπάρχουν αδιέξοδα», ενώ, αρκετές είναι, πλέον, εκείνες οι ομάδες που αναφέρουν πως θα αναζητήσουν διαφυγόντα κέρδη για τη μη τέλεση των αγώνων τους!

μπάσκετ Οι Κριτές πάνε σε απεργία, όμως δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσουν συνέπειες

Ποιος θα έχει τελικά την ευθύνη για τυχόν παιχνίδια που δεν θα γίνουν το Σαββατοκύριακο στα εθνικά πρωταθλήματα του μπάσκετ; Σίγουρα όχι η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η οποία κάνει απλά αυτό που επιβάλλει ο Νόμος.

Επί της ουσίας, παρακάμπτοντας την ΕΟΚ, στέλνοντας επιστολή στο Υπουργείο και ανακοινώνοντας ομαδική ουσιαστικά αποχή, οι Κριτές αναλαμβάνουν από την πλευρά τους μια ακόμη πολύ σοβαρή ευθύνη. Ποια είναι αυτή;

Οπως μας έλεγαν χαρακτηριστικά έμπειρα στελέχη του μπάσκετ: «Οι Κριτές αναλαμβάνουν την πλήρη και απόλυτη ευθύνη για κάθε παιχνίδι που δεν θα γίνει, άρα και για τα οποία διαφυγόντα κέρδη θα αναζητήσουν κάποιες ομάδες τόσο από τους Συνδέσμους Κριτών συνολικά, όσο και από κάθε έναν Κριτή μεμονωμένα, σε περίπτωση που αυτός δεν θα πάει σε αγώνα που έχει οριστεί».

Από την πλευρά της ΕΟΚ το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: «Δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΛΑΜΠΙΑΝΑΚΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΛΑΜΠΙΑΝΑΚΗΣ
2 μήνες πριν

Θα ζητήσουν διαφυγόντα κέρδη τα σωματεία από Συνδέσμους Κριτών που δεν υπάρχουν σύμφωνα με την ανάκληση της απόφασης του υπουργού;. Οι σύνδεσμοι κριτών απλά εφαρμόζουν την νομοθεσία και από την στιγμή που δεν τους αναγνωρίζει ο νόμος κατ’ επέκταση και τα μέλη τους είναι παράνομά άρα δεν μπορούν να βρίσκονται στους αγώνες.