Ομάν: Επίθεση σε δεξαμενόπλοιο – Σκοτώθηκαν δύο μέλη του πληρώματος
Επίθεση στα ανοικτά του Ομάν δέχτηκε δεξαμενόπλοιο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο μέλη του πληρώματός του.
Δύο μέλη πληρώματος, ένας Βρετανός και ένας Ρουμάνος, σκοτώθηκαν, όταν ένα δεξαμενόπλοιο μεταφοράς πετρελαϊκών προϊόντων, το οποίο διαχειρίζεται η ισραηλινή εταιρεία Zodiac Maritime, δέχθηκε επίθεση στην Αραβική Θάλασσα χθες στα ανοικτά των ακτών του Ομάν, έγινε σήμερα γνωστό από την εταιρεία.
Η εταιρεία Zodiac, με έδρα το Λονδίνο, ανέφερε στον ιστότοπό της ότι η επίθεση εναντίον του Mercer Street, ενός τάνκερ ιαπωνικής ιδιοκτησίας με σημαία Λιβερίας, ερευνάται.
https://twitter.com/Zodiac_Maritime/status/1421098956067680265?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1421098956067680265%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.in.gr%2F2021%2F07%2F30%2Fworld%2Foman-epithesi-se-deksamenoploio-skotothikan-dyo-meli-tou-pliromatos%2F
Νωρίτερα σήμερα, περιέγραψε το περιστατικό ως πιθανή πειρατεία, όμως ο ιστότοπος θαλάσσιων επιχειρήσεων United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO), ένας οργανισμός που μάχεται κατά της πειρατείας και τελεί υπό την εποπτεία του βρετανικού πολεμικού ναυτικού, είπε πως δεν πρόκειται για πειρατεία.
Ερευνα
«…Ερευνα για το περιστατικό βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στενά με την UKMTO και άλλες σχετιζόμενες αρχές», σημείωσε η εταιρεία Zodiac, ιδιοκτησίας του Ισραηλινού επιχειρηματία Εγιάλ Οφέρ, ο οποίος βρίσκεται στην 197η θέση της κατάταξης των πλουσιότερων ανθρώπων του Forbes, με περιουσία που εκτιμάται στα 11,3 δισεκατομμύρια δολάρια.
Επισήμανε πως «δεν έχει γνώση για κάποιον τραυματισμό μεταξύ άλλων μελών του προσωπικού», πέραν των μελών του πληρώματος από τη Βρετανία και τη Ρουμανία που σκοτώθηκαν.
Η επίθεση
Η UKMTO είπε ότι το δεξαμενόπλοιο έπλεε σε απόσταση 152 ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά του λιμανιού Ντουκμ του Ομάν, όταν δέχθηκε την επίθεση.
Σύμφωνα με τη Zodiac, το πλοίο ταξιδεύει τώρα υπό τον έλεγχο του πληρώματός του προς έναν ασφαλή προορισμό με τη συνοδεία ενός πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο εντοπισμού πλοίων Refinitiv, το Mercer Street, που είναι μεσαίου μεγέθους τάνκερ, κατευθύνεται στο λιμάνι Φουτζάιρα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, από το Νταρ ες Σαλάμ, στην Τανζανία.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
ΕΟΠΥΥ: Πώς θα πάρετε voucher 100 ευρώ για γυαλιά οράσεως
Το Claude διαβάζει πλέον τις καρτέλες σου και συνεχίζει τη δουλειά στον υπολογιστή
Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στην Κέρτεζη Καλαβρύτων ΦΩΤΟ
Αυτά τα 6 φαγητά για μπάρμπεκιου δεν είναι τόσο ανθυγιεινά όσο ίσως νομίζετε
Google Pixel 11 vs Pixel 10: Αξίζει τελικά η αναβάθμιση;
Ζωντανεύει η παράδοση από τον Σύλλογο Σοποτινών ΦΩΤΟ
Σούπερ μάρκετ Δεκαπενταύγουστος 2026: Πού μπορείτε να ψωνίσετε το Σαββατοκύριακο
Το PlayStation Plus πρόσθεσε ακόμα 3 δωρεάν παιχνίδια για τον Αύγουστο
