ΟΝΝΕΔίτες της Αχαΐας τιμούν τον Δημήτρη Γραμματίκα

Φίλοι και συνοδοιπόροι γύρισαν πίσω το χρόνο για να θυμηθούν το «λεβεντόπαιδο» της ΟΝΝΕΔ, που πάλεψε με δύσκολες καταστάσεις.

ΟΝΝΕΔίτες της Αχαΐας τιμούν τον Δημήτρη Γραμματίκα

Στο άκουσμα του απροσδόκητου χαμού του παλιού στελέχους της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Γραμματίκα, πολλοί ήταν οι συνοδοιπόροι του στις αρχές της δεκαετίας του ’90, που γύρισαν πίσω το χρόνο για να θυμηθούν το «λεβεντόπαιδο» της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας, που πάλεψε με δύσκολες καταστάσεις.

Πάτρα: Ο Δημήτρης Γραμματίκας ο νεκρός ποδηλάτης στην Ακτή Δυμαίων – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ο εκλιπών, αμέσως μετά τα πολυτάραχα γεγονότα της δολοφονίας Τεμπονέρα, ανέλαβε αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας, με προσωρινό πρόεδρο τον τωρινό γγ της ΝΔ Γιώργο Στεργίου, για να πάρει το τιμόνι της Οργάνωσης στον νομό τα έτη 1991-1993, οπότε και τον διαδέχθηκε στην προεδρία ο νυν αντιπρόεδρος του ΕΑΠ – ακαδημαϊκός Γιώργος Σκρουμπής.

Ο Δημήτρης Γραμματίκας ξεχώρισε για το πάθος και τη λογική που τον διακατείχε στην ενασχόλησή του με την πολιτική, το ίδιο και στα μετέπειτα χρόνια στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας.

ΟΝΝΕΔίτες της Αχαΐας τιμούν τον Δημήτρη Γραμματίκα

Ο Δημήτρης Γραμματίκας στη νιότη των αγώνων

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, είχε επιλέξει μια πιο απόμακρη στάση από τα πολιτικά και κομματικά δρώμενα, αφοσιωμένος στην επαγγελματική του δραστηριότητα στην Τράπεζα Eurobank, αλλά και την οικογένειά του, τη σύζυγό του Ιωάννα Κουτρουμπέλη και τη μικρή τους κόρη.

Στη γειτονιά που διέμενε άπαντες μιλούν για έναν χαμογελαστό άνδρα, με χιούμορ και πρόθυμο πάντα να προσφέρει στον οποιονδήποτε.

ΟΝΝΕΔίτες της Αχαΐας τιμούν τον Δημήτρη Γραμματίκα

Ο Δημήτρης Γραμματίκας σε στιγμές χαράς

Τα μηνύματα συναγωνιστών του, που διετέλεσαν ακόμα και βουλευτές ή ανήλθαν στην κομματική ιεραρχία, αλλά και όσοι διδάχθηκαν από τη δράση του Δημήτρη Γραμματίκα, δείχνουν το αποτύπωμά του στη μικρή ζωή που πρόλαβε να ζήσει!

Πάτρα: Το τελευταίο «αντίο» στον Δημήτρη Γραμματίκα – Εκατοντάδες συγγενείς και φίλοι τον αποχαιρετούν ΦΩΤΟ

Στην εφημερίδα «Πελοπόννησο» μίλησαν, με δυσκολία και με δάκρυα στα μάτια, για τον πιστό φίλο, συναγωνιστή και άνθρωπο Δημήτρη Γραμματίκα.

Γιάννης Μάκκας: «Κρίμα να φεύγουν άνθρωποι»

ΟΝΝΕΔίτες της Αχαΐας τιμούν τον Δημήτρη Γραμματίκα «Είναι κρίμα να φεύγουν άνθρωποι που γνώρισες και βρήκες στην πολτική. Ανθρωποι, που με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, συνεργάστηκες και που στην πορεία τούς βρήκες και στην κοινωνία ως επιτυχημένους επαγγελματικά. Συλλυπούμαι την οικογένεια του Δημήτρη Γραμματίκα και κυρίως τη γυκαίκα του και το παιδάκι του».

 

Τρύφων Παχής: «Ηθελε ψυχή να μπεις μπροστά»

ΟΝΝΕΔίτες της Αχαΐας τιμούν τον Δημήτρη Γραμματίκα

«Ηταν συμμαχητής σε δύσκολους καιρούς, τόσο για την παράταξη όσο και για την ΟΝΝΕΔ Αχαΐας, σε εποχές που ήθελε ψυχή για να μπεις μπροστά. Πάνω απ’ όλα ήταν φίλος, μια χρυσή καρδιά, πάντα με το χαμόγελο. Εφυγε νωρίς και άδικα και αυτό συγκλονίζει ακόμη περισσότερο. Θα είναι πάντα στην καρδιά μου. Ειλικρινή συλληπητήρια στους δικούς του».

 

Κατερίνα Πολυχρονοπούλου: «Ενωτικός, δοτικός, με χαμόγελο»

ΟΝΝΕΔίτες της Αχαΐας τιμούν τον Δημήτρη Γραμματίκα

«Ο άδικος χαμός του έφερε πολύ μεγάλη θλίψη στην παλιά παρέα της νιότης μας. Οργανωμένοι στην ΟΝΝΕΔ, ήμασταν αχώριστοι κι εντός της Οργάνωσης κι εκτός. Ο Δημήτρης ήταν ενωτικός και δοτικός με το χαμόγελο στα χείλη. Πάει να συναντήσει και τη μανούλα του και τ΄άλλα παιδιά που έφυγαν νωρίς. Θα τον θυμόματε πάντα».

 

 

Αντώνης Κουνάβης: «Έζησε την απόλυτη δικαίωσή μας»

ΟΝΝΕΔίτες της Αχαΐας τιμούν τον Δημήτρη Γραμματίκα

«Μας συνέδεσαν κοινοί αγώνες για εμπέδωση των ιδεών της παράταξης. Πρόλαβε κι έζησε την απόλυτη δικαίωσή μας. Δώσε χαιρετίσματα στους Μυλωνόπουλο, Μουλά, Φραντζή, Σιώρου, Καρβέλη και τους υπόλοιπους συμμαχητές. Σου δίνω υπόσχεση, ως νέος πρόεδρος ΝΟΔΕ, θα διοργανώσω ιστορική εκδήλωση προς τιμήν των αγώνων που δώσαμε μαζί σου. Στην οικογένειά του εκφράζω ειλικρινή συλλυπητήρια».

 

Γιώργους Σκρουμπής: «Αγάπησε την ΟΝΝΕΔ με πάθος» ΟΝΝΕΔίτες της Αχαΐας τιμούν τον Δημήτρη Γραμματίκα

«Ο Δημήτρης αγάπησε την ΟΝΝΕΔ με πάθος. Πάλεψε για την παράταξη με πάθος. Αυτή είναι η κληρονομιά του. Στο καλό φίλε Οννεδίτη».

 

Γιώργος Γλεντζής: «Κρίμα, μεγάλο κρίμα»
«Στον συναγωνιστή, στον συμμαχητη, στον φίλο Δημητρη Γραμματίκα, εύχομαι καλό ταξίδι και καλό παράδεισο. Εφυγε νωρίς, χωρίς να προλαβει να χαρεί το αγγελούδι του την Αντωνία. Κρίμα, μεγάλο κρίμα».

 

Χρήστος Σουγλέρης:«Με εντιμότητα – καλοσύνη» ΟΝΝΕΔίτες της Αχαΐας τιμούν τον Δημήτρη Γραμματίκα

«Αξιαγάπητος αδελφικός, οικογενειακός φίλος μου. Εζησα μαζί του 4 δεκαετίες, μια ολόκληρη ζωή, με πολλή αγάπη, αλληλοσεβασμό, χαμόγελο στα εύκολα και στα δύσκολα. Τον γνώρισα στις τάξεις της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας. Δώσαμε σκληρούς αγώνες. Ξεχώρισε για εντιμότητα και καλοσύνη. Ηταν ντόμπρος, ευγενής και πάνω απ’ όλα άνθρωπος με “Α” κεφάλαιο».

 

Μάκης Κατσιγιάννης: «Πάντα με μια καλή κουβέντα» ΟΝΝΕΔίτες της Αχαΐας τιμούν τον Δημήτρη Γραμματίκα

«Ήταν καλόκαρδος, καλαμπουρτζής, γελαστός. Πάντα με μια καλή κουβέντα. Στην παραταξιακή του δράση ήταν ντόμπρος, ειλικρινής και δεν πούλαγε ποτέ τους φίλους τους. Ποτέ. Με τη σύζυγό του Γιάννα, παλιότερα δουλεύαμε μαζί και με τον Δημήτρη βλεπόμασταν κάθε μέρα. Στην πολιτική πάλεψε πολύ και για πολλά, με δυσκολίες».

 

Παρασκευάς Μήλας: «Αδελφός και συμμαχητής» ΟΝΝΕΔίτες της Αχαΐας τιμούν τον Δημήτρη Γραμματίκα

«Τέτοιες στιγμές άξαφνες, τραγικές, που το κακό μαντάτο σε παγώνει, σε συγκλονίζει για τον χαμό του φίλου, του αδελφού, του συμμαχητή, του δικού μας πρόσχαρου, καλοσυνάτου και δοτικού προς όλους μας. Τα λόγια είναι και δύσκολα και φτωχά και δεν βγαίνουν εύκολα μιας και το γιατί του τραγικου χαμού του μας στερεί κάθε λέξη. Αξέχαστος».

 

Γιάννης Κουλούρης: «Τον φώναξαν συναγωνιστές» ΟΝΝΕΔίτες της Αχαΐας τιμούν τον Δημήτρη Γραμματίκα

«Τον φώναξαν οι συναγωνιστές μας από εκεί ψηλά. Ετοιμάζουν φεστιβάλ έμαθα και έτρεξε να βοηθήσει. Ομως βιάστηκε πάρα πολύ, όπως έκαναν κι αυτοί και έφυγε με τρόπο απίστευτο, αδιανόητο. Η αγάπη μου θα τον συνοδέψει σ’ αυτό το ουράνιο ταξίδι. Καλή αντάμωση στον φίλο Δημήτρη Γραμματίκα».

Νίκος Σπούδας: «Ακέραιος χαρακτήρας, δίκαιος» ΟΝΝΕΔίτες της Αχαΐας τιμούν τον Δημήτρη Γραμματίκα

«Συννεφιασμένη μέρα, γκρίζα όπως η ψυχή μας, που πρέπει ν’ αποχαιρετήσουμε τον Δημήτρη μας. Απίστευτο. Παράλογο. Αδικο φίλε μου. Γνωριζόμαστε πάνω από 30 χρόνια, στο ξεκίνημα της ζωής μας. Πρωτοστάτης για τις ιδέες μας. Ακέραιος χαρακτήρας. Δίκαιος πάντα με χαμόγελο που θα μας λείψει. Θα τον θυμόμαστε πάντα με χαμόγελο, όπως το δικό του».

 

ΟΝΝΕΔίτες της Αχαΐας τιμούν τον Δημήτρη Γραμματίκα Η Χριστίνα Αλεξοπούλου (βουλευτής Αχαΐας ΝΔ) δήλωσε: «Ηταν συνεπής και ενεργός αγωνιστής της παράταξης, που ενέπνευσε πολλούς νέους ανθρώπους και καθοδήγησε με τη σκέψη του και την πορεία του στη νεολαία της ΝΔ».

ΟΝΝΕΔίτες της Αχαΐας τιμούν τον Δημήτρη Γραμματίκα  Ο Νίκος Νικολόπουλος (τ. βουλευτής Αχαΐας ΝΔ) ανέφερε: «Πλάτη πλάτη, με τον γενναίο πολεμιστή της γαλάζιας γενιάς δώσαμε σκληρούς αγώνες για να κρατήσουμε την πατρίδα λεύτερη από τα δεσμά του ποικιλόχρωμου φασισμού. Ο Δημήτρης ήταν στην πρώτη γραμμή. Ποτέ δεν κιότεψε, δεν συμβιβάστηκε και δεν έκρυψε την πίστη του σε Ορθοδοξία – Πατρίδα – Οικογένεια. Παρέμεινε ατόφιος και καθαρός στις αξίες και παραδόσεις του έθνους και μαζί με τον αδερφό του και συμμαχητή Σπύρο αγωνίστηκαν να κρατήσουν άσβεστη τη δάδα που τους παρέδωσε ο κοινωνικός εργάτης πατέρας τους Γιώργος».
ΟΝΝΕΔίτες της Αχαΐας τιμούν τον Δημήτρη Γραμματίκα Ο Θρασύβουλος Μαυρομμάτης (τ. πρόεδρος ΝΟΔΕ Αχαΐας), σημείωσε: «Χάθηκε τόσο ξαφνικά και σκοτείνιασε η παράταξη και η πόλη. Θα τον συνοδεύει πάντα η σκέψη μας, με σεβασμό και αγάπη με τη μνήμη μας ανεξίτηλα ζωντανή από τους κοινούς μας ωραίους πολιτικούς αγώνες. Κι όταν κουράζεται, κάποιοι από μας της ΟΝΝΕΔ και της ΝΔ θα του σκουπίζουμε το μέτωπο, κρατώντας ένα λευκό τριαντάφυλλο…».

ΟΝΝΕΔίτες της Αχαΐας τιμούν τον Δημήτρη Γραμματίκα Ο Ανδρέας Μαζαράκης (πρόεδρος ΔΕΕΠ Αχαΐας) εξέφρασε βαθιά θλίψη για τον άδικο χαμό του στελέχους της Δημήτρη Γραμματίκα.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Εσπευσμένη μεταφορά 23χρονης στο νοσοκομείο με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ
Πάτρα - ΠΓΝΠ: Πέντε νέα μηχανήματα Τεχνητού Νεφρού
Επιστημονική εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη της Λιολιώς Κολυπέρα από την 6η ΥΠΕ
6η ΥΠΕ: Δέκα νέα ασθενοφόρα στη διάθεση Κέντρων Υγείας ΦΩΤΟ