ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα εξάρθρωση κυκλώματος σε Αγρίνιο και Κοζάνη, 13 συλλήψεις
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με συλλήψεις σε Αγρίνιο και Κοζάνη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 3 Ιουνίου 2026, μια ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που λάμβανε παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει στη σύλληψη 13 ατόμων, με τις επιχειρήσεις να επικεντρώνονται σε αστικά κέντρα και περιφέρειες της Κοζάνης και του Αγρινίου.
Διαβάστε ακόμα: Το «λαβράκι» της Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας στα Καμένα Βούρλα, σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση
Τα στοιχεία που προκαλούν τη μεγαλύτερη αίσθηση αφορούν την ποιότητα των εμπλεκόμενων προσώπων. Ανάμεσα στους συλληφθέντες που ήδη οδηγούνται στον εισαγγελέα περιλαμβάνονται:
-
Ένας διαχειριστής Κέντρου Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ).
-
Ένας υπάλληλος του ίδιου Κέντρου, ο οποίος φέρεται να είχε κομβικό ρόλο στην ψηφιακή καταχώριση των πλασματικών δεδομένων.
Συνολικά, στη δικογραφία που σχηματίζεται περιλαμβάνονται 39 κατηγορούμενοι.
Η μεθοδολογία της οργάνωσης ήταν απόλυτα στοχευμένη. Χρησιμοποιώντας το δίκτυο των ΚΥΔ, οι εμπλεκόμενοι εμφάνιζαν ψευδείς ή διογκωμένες δηλώσεις εκτάσεων, με αποκλειστικό σκοπό την εξαπάτηση των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω της παράνομης εκταμίευσης αγροτικών και άλλων επιδοτήσεων.
Σύμφωνα με τις πρώτες ασφαλείς εκτιμήσεις των αρχών, η οικονομική ζημιά για τα ευρωπαϊκά και εθνικά ταμεία ξεπερνά το 2.500.000 ευρώ. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των κατ’ οίκον ερευνών και του ελέγχου των ψηφιακών αρχείων των κατηγορουμένων, διαπιστώθηκαν εξαιρετικά σοβαρές φορολογικές παραβάσεις και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News