Ωρα για ένα νέο νοσοκομείο

Η Ασπασία Ρηγοπούλου γράφει για τη δημιουργία ενός νέου νοσοκομείου.

Με αφορμή τα πρόσφατα εγκαίνια της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Καραμανδανείου, συζητήθηκε για μία ακόμα φορά η ανάγκη ανάπτυξης ενός άρτια οργανωμένου παιδιατρικού νοσοκομείου στην περιοχή μας.
Η ανάγκη αυτή έχει αναδειχτεί και επισημανθεί χρόνια τώρα σχεδόν από το σύνολο των εκάστοτε υπουργών Υγείας. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει το απαραίτητο βήμα ώστε η ευρύτερη περιφέρεια να αποκτήσει τη δέουσα υγειονομική μονάδα για τα παιδιά.
Είναι διαπιστωμένο από κάθε πλευρά, ότι κτιριακά πλέον το Καραμανδάνειο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του σήμερα. Ολοι γνωρίζουμε τις συνθήκες που επικρατούν στα χειρουργεία, στις κλινικές, τα ιατρεία. Το νοσοκομείο δεν έχει κανένα περιθώριο για περαιτέρω ανάπτυξη ή αναβάθμιση στις υπάρχουσες υποδομές. Ενδεικτικό είναι ότι άμεσα προμηθεύεται μαγνητικό τομογράφο και δεν έχει χώρο να τον εγκαταστήσει. Ετσι δρομολογείται η ανέγερση ενός νέου χώρου, παραπλεύρως του κεντρικού κτιρίου, ώστε να καταστεί δυνατή η στέγασή του. Προφανώς αυτό μαζί με τις όποιες ανακαινίσεις, συντηρήσεις και εσωτερικές ανακατανομές έγιναν και γίνονται, δεν λύνουν το πρόβλημα. Πρόκειται για προσωρινές παρεμβάσεις που διαιωνίζουν μία ήδη κορεσμένη κατάσταση η οποία δεν επιτρέπει την περαιτέρω ανάπτυξη του νοσοκομείου με όλες τις ιατρικές ειδικότητες και υπηρεσίες.
Η διοίκηση του νοσοκομείου και το σύνολο του προσωπικού, καθημερινά δίνουν ιδιαίτερα δύσκολη μάχη για να προσφέρουν άρτιες υπηρεσίες υγείας στους μικρούς ασθενείς. Κι αυτό το έχουν πετύχει με αυτοθυσία και υπερπροσπάθεια, μέχρι σήμερα. Ηρθε η ώρα να εξασφαλιστούν οι δέουσες συνθήκες, ώστε να επιτελέσουν τα καθήκοντά τους απέναντι στα παιδιά και στις οικογένειές τους, υπό σύγχρονες και αξιοπρεπείς συνθήκες.
Η υγειονομική φροντίδα του πιο ευαίσθητου πληθυσμού της περιοχής μας, που είναι τα παιδιά, απαιτεί την ανέγερση και στελέχωση, με όλες τις ιατρικές ειδικότητες, ενός σύγχρονου παιδιατρικού νοσοκομείου. Σε αυτή την ανάγκη πρέπει να ομονοήσουν όλοι οι φορείς της περιοχής και από κοινού να διεκδικήσουν την κάλυψή της. Πρόκειται για ανάγκη που πρέπει να αντιμετωπιστεί κατά προτεραιότητα.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ