Ώρα Πατρών – Γιώργος Ρώρος: Τέσσερα ερωτήματα για το Δημοτικό Συμβούλιο

Ποιες οι ερωτήσεις που κατέθεσε ο Γιώργος Ρώρος.

Ώρα Πατρών - Γιώργος Ρώρος: Τέσσερα ερωτήματα για το Δημοτικό Συμβούλιο

Τέσσερις ερωτήσεις κατέθεσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ώρα Πατρών» Γιώργος Ρώρος για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι ερωτήσεις είναι οι εξής:

1. Σε πρόσφατο συνέδριο της εφημερίδας Πελοπόννησος ο κ. Καραμανλής δεν δεσμεύτηκε για την πλήρη υπογειοποίηση του τρένου το οποίο είναι πάγιο αίτημα της πόλης. Αν και δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα μέτρο έργων από τον Ιούλιο του 2019 για το τρένο, προκειμένου να φτάσει στην πόλη, αν και δεν δεσμεύεται ο κ. Καραμανλής για την υπογειοποίηση του τρένου, είδαμε να τον αντιμετωπίζετε με χαμόγελα και φιλοφρονήσεις χωρίς καμία αντίδραση.
Σκέφτεστε να προχωρήσετε σε κάποιες κινητοποιήσεις κι αν ναι ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα και πότε;

2. Αν και είσαστε οχτώ χρόνια δημοτική αρχή, δεν έχετε φροντίσει να παρέχετε όσα ορίζει ο νόμος στις παρατάξεις, προκειμένου να μπορούν να λειτουργήσουν μέσα σε ένα Δημοκρατικό πλαίσιο. Δεν έχετε παραχωρήσει γραφεία και γραμματειακή υποστήριξη. Είσαστε ο μοναδικός Δήμος που δεν παραχωρεί γραφεία στις παρατάξεις ενώ η παράταξή σας θα το είχε κάνει σημαία εάν συνέβαινε σε άλλο Δήμο.
Θα παραχωρήσετε γραφεία και γραμματειακή υποστήριξη στις παρατάξεις και πότε;

3. Γνωρίζουμε ότι η βιομηχανική περιοχή αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις υποδομών. Σύνδεση με το τρένο, σύγχρονο εμπορικό λιμάνι, οδικούς άξονες, έλλειψη νερού κ.α.
Όλα αυτά δημιουργούν ένα αποεπενδυτικό κλίμα για την ευρύτερη περιοχή.
Όχι μόνο δεν έρχονται νέες επιχειρήσεις (παράδειγμα τα πρόσφατα δημοσιεύματα), αλλά αντιμετωπίζουν και οι ήδη υπάρχουσες σημαντικά προβλήματα.
Σκέφτεστε να κάνετε κάποιες παρεμβάσεις, να συζητήσουμε για τις υποδομές της βιομηχανικής περιοχής στο Δημοτικό συμβούλιο ώστε να συμβάλουμε σε ένα κλίμα που θα τονώσει επενδύσεις σε όφελος των πολλών και φυσικά των ανέργων της περιοχής μας;

4. Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας, πραγματοποιεί κινητοποιήσεις για το μείζον θέμα του κτιριακού προβλήματος που αντιμετωπίζει το σχολικό συγκρότημα, που φιλοξενείται. Ζητούν ην οριστική λύση του προβλήματος με την παραχώρηση κατάλληλου οικοπέδου από την Δημοτική Αρχή για την ανέγερση ενός σύγχρονου και κατάλληλου κτιρίου, που θα πληροί τους όρους και τις προδιαγραφές της ασφάλειας και προσβασιμότητας για ένα σύγχρονο ειδικό σχολείο . Έχετε κάποιο χρονοδιάγραμμα προκειμένου να υπάρχει μόνιμη λύση; Έχετε εξετάσει αν υπάρχει δυνατότητα, μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος και μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, να υπάρχει συνεννόηση με το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών, στο οποίο ανήκει, μήπως γίνουν όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις εξωτερικά και εσωτερικά του σχολείου σύμφωνα με τα πρότυπα που προβλέπονται για την ειδική αγωγή; Αν δεν επιτρέπονται παρεμβάσεις λόγω του ιδιοκτησιακού καθεστώς υπάρχει εναλλακτική πρότασή του για τη μεταστέγασή του σε υπάρχον κατάλληλο κτίριο;

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ