«Ωρα Πατρών»: Η Δημοτική αρχή απαξιώνει την Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λογοδοσίας.

Η ανακοίνωση της παράταξης «Ωρα Πατρών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ρώρο.

«Ωρα Πατρών»: Η Δημοτική αρχή απαξιώνει την Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λογοδοσίας.

Με ανακοίνωση της η παράταξη «Ωρα Πατρών», με επικεφαλής τον Γιώργο Ρώρο, αναφέρει: «με έγγραφο της την 4/3/24 υπενθύμιζε στην Δημοτική αρχή ότι είχε υποχρέωση να συγκαλέσει την Ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας κατά την οποία λογοδοτεί για το έργο και τη δράση της. Μετά και τη δημόσια παρέμβαση μας αναγκάστηκε να την συγκαλέσει.

Θέταμε το ερώτημα αν η σύγκληση της ήταν παράλειψη ή αν αποτελούσε ειλημμένη της απόφαση χωρίς να απαντά..

Η Δημοτική αρχή εκλαμβάνει την λογοδοσία, όπως και τις ερωτήσεις στα δημοτικά συμβούλια, ως περιττή διαδικασία, χωρίς να δίνει συγκεκριμένες και ουσιαστικές απαντήσεις.

Παρακολουθήσαμε την Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου όπου στα θέματα που είχαν τεθεί δόθηκαν αόριστες απαντήσεις και υπήρξε μία προσπάθεια απαξίωσης της διαδικασίας και του ρόλου της αντιπολίτευσης (π.χ. βλέπε γραφεία παρατάξεων, μετά 9 χρόνια άστεγες). Αυτό φάνηκε ιδιαίτερα στο ερώτημα για τα αδέσποτα ζώα που έθεσε η αντιπολίτευση.

Θα συμφωνήσουμε ότι πολιτεία δεν δίνει τα απαιτούμενα χρήματα και εργαλεία στους δήμους για να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο διαχείρισης των αδέσποτων.

Τίθεται όμως το ερώτημα αυτά τα εργαλεία και τα προγράμματα που δίνονται γιατί δεν τα επωφελείται η δημοτική αρχή;

Αρέσκεται όμως στο να φυγοδικεί όταν η απάντηση είναι ότι κανένας Δήμος στην περιοχή δεν έχει καταφύγιο (το γειτονικό Αίγιο ακόμα και ο Δήμος Ελασσόνας έχει ήδη ενταχθεί)….

Αυτό είναι το σημαντικό επιχείρημα για τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Η τρίτη πόλη της Ελλάδας να μην έχει καταφύγιο.

Να του υπενθυμίσουμε ότι η Λαμία μαζί με τρεις άλλους μικρούς γειτονικούς δήμους έχει διαδημοτικό καταφύγιο το οποίο έχει επιδοτηθεί με 1.500.000€, όπως βέβαια και άλλοι δήμοι πανελλαδικά και μάλιστα με χρηματοδότηση από πρόγραμμα (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ). Μπορούμε να αναφέρουμε και άλλους δήμους πολύ μικρότερους από τα μέγεθος της Πάτρας (Λάρισα, Ιωάννινα κ.α. )…..

Αναφέρθηκε ότι υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο για την απομάκρυνση των ζώων από κάποια φυσική καταστροφή και πλέον αυτού ότι “η γραμματεία του υπουργείου μάς κατατάσσει στους 5 καλύτερους δήμους στη διαχείριση!!!!

Είχαμε αποκαλύψει παλιότερα ότι η βράβευση που είχε πάρει Δημοτική αρχή δεν ήταν από κάποια δημόσια υπηρεσία ή γενική γραμματεία αλλά από μία ΜΚΟ την zero stray Academy με έδρα την Αγγλία ενώ η “μαμά” ΜΚΟ είναι στην Αμερική . Η ΜΚΟ δημιουργεί κύκλους επιμόρφωσης με συμμετοχή εκατοντάδων δήμων από όλη την χώρα και ΟΛΟΙ παίρνουν ένα βραβείο επιμόρφωσης.

Η διευθύντρια της οργάνωσης ενημερώνει στο διαδικτυακό ιστότοπό της ότι ταξιδεύει στην Ολλανδία προκειμένου να βρει υιοθεσίες για τα ζώα!!

Είναι γνωστό τι γίνεται σε αρκετές περιπτώσεις και που καταλήγουν τα ζώα στο εξωτερικό (αγοραπωλησία, κτηνοβασίες, κ.α) με αποτέλεσμα τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και πάρα πολλές χώρες να παίρνουν ολοένα και πιο αυστηρά μέτρα για τις ενδοκοινοτικές “υιοθεσίες” και “εισαγωγές” πρώην αδέσποτων…

Τίθενται λοιπό τα ερωτήματα:

• Συμφωνεί η δημοτική αρχή να συνεργάζεται με ΜΚΟ; Η Λαϊκή Συσπείρωση ανά την Ελλάδα καταγγέλλει τις ΜΚΟ ή όχι;

• Είναι σύμφωνη η Δημοτική αρχή με τις υιοθεσίες ζώων προς το εξωτερικό;

• Γιατί δεν φρόντισε από το 2017 να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Φιλόδημος ώστε να έχει αυτή τη στιγμή ένα πλήρη ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ και οργανωμένο καταφύγιο, παρά περιορίστηκε μόνο στην ενοικίαση του χώρου και ακόμα δεν υπάρχει αδειοδοτημένο δημοτικό κτηνιατρείου εντός αστικού ιστού;

• Γιατί προβαίνουν μόνιμα σε απευθείας αναθέσεις με αποτέλεσμα να καταγγέλλονται από τον Πανελλήνιο κτηνιατρικό σύλλογο;

• Γιατί στην ειδική πενταμελή επιτροπή διοίκησης αποκλείονται φιλοζωικές οργανώσεις;

• Γιατί ο κτηνίατρος δεν βρίσκεται στη δομή έτσι όπως ορίζει ο νόμος;

• Γιατί ο δρόμος που οδηγεί στη δομή δεν ασφαλτοστρώνεται για να καθίσταται πιο εύκολη η πρόσβαση των πολιτών;

Τέλος επειδή αναφέρθηκε το επιχειρησιακό σχέδιο για την απομάκρυνση των ζώων σε μία αντιμετώπιση πυρκαγιάς στο σημείο και κοντά στην κύρια οδό, από που θα υπάρξει πρόσβαση αφού ο δρόμος είναι ένας και μοναδικός, χωρίς να υπάρχει εναλλακτικός τρόπος διαφυγής. Εκτός αν το σχέδιο περιλαμβάνει σκάφη που θα δέσουν στην προβλήτα του Τιτάν…Ποιους κοροϊδεύουν;

Περιμένουμε να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα η Δημοτική αρχή που άλλοι Δήμοι μικρότεροι του μεγέθους της Πάτρας τα έχουν ήδη λύσει, άλλως απαξιώνουν την Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας και την νοημοσύνη μας».

 

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ