Ωρα Πατρών: Καταγγελία για απευθείας αναθέσεις στην ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας

image 608627
Για «οβιδιακές μεταμορφώσεις» κατηγορεί τη δημοτική αρχή η «Ωρα Πατρών» και υποστηρίζει ότι οι απευθείας αναθέσεις στο Πατρινό Καρναβάλι ανέρχονται στις 100 χιλ. ευρώ έως τώρα, «για ένα καρναβάλι που δεν γίνεται».
Η δημοτική παράταξη του Γιώργου Ρώρου αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επανεκτέλεση 12 καρναβαλικών τραγουδιών από μουσικά συγκροτήματα με κόστος 31 χιλ. ευρώ και απευθείας ανάθεση σε εταιρεία της Μακεδονίας («Τι λένε άραγε οι δημιουργοί; Ρωτήθηκαν;»), σε πρόσληψη υπαλλήλου με απευθείας ανάθεση 10 χιλ. ευρώ για υλοποίηση των δράσεων με αιτιολογία την τήρηση της έκτακτης νομοθεσίας λόγω της πανδημίας. Τα θέματα τέθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης.
Συζήτηση έγινε και για τη δημιουργία του μητρώου πληρωμάτων, εστιάζοντας στα χρόνια που μπορεί να είναι κάποιος αρχηγός σε πλήρωμα. Η εκπρόσωπος της παράταξης στο συμβούλιο, Μαρία Κουρμπανά, πρότεινε τη δημιουργία επιτροπής με συμμετοχή των πληρωμάτων για τη διαμόρφωση των όρων της δημιουργίας του μητρώου και «η πρόεδρος αρνήθηκε να θέσει σε ψηφοφορία την πρόταση».
Επίσης, από την «Ωρα Πατρών» σχολιάστηκε με θυμηδία η ενημέρωση που έκανε η πρόεδρος Ηρα Κουρή, σύμφωνα με την οποία θα απαγορεύεται από την πολιτική προστασία να κυκλοφορήσουμε με καρναβαλική στολή, «όταν το καρναβάλι είχε τον δικό του τρόπο να διεισδύει και υπερισχύει ακόμα σε πολέμους και δικτατορίες».
Καλεί την πρόεδρο να απαντήσει σε ποιες θέσεις απασχολούνται οι 14 υπάλληλοι του φορέα και πού «έχουν δαπανηθεί 100.000 ευρώ έως τώρα για ένα θεσμό που εξαϋλώνεται μέσω του διαδικτύου».
Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ