Ωρα Πατρών: «Κίτρινη» από την Αποκεντρωμένη..

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Ωρα Πατρών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ρώρο.

Ωρα Πατρών: «Κίτρινη» από την Αποκεντρωμένη..

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Ωρα Πατρών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ρώρο, αναφέρει:

«Είχαμε τονίσει σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ότι αν θέταμε το ερώτημα σε ένα δημότη, αν είναι ευχαριστημένος από την εξυπηρέτηση των υπηρεσιών του Δήμου Πατρέων, η απάντηση θα ήταν όχι.

Αυτό αναδείχθηκε και στα πλαίσια της συζήτησης για τον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας του δήμου που πρόσφατα έγινε.

Η παράταξή μας, Ώρα Πατρών, επεσήμανε ότι ένας κανονισμός θα έπρεπε να ξεπερνά κατεστημένες νοοτροπίες, αγκυλώσεις και να παράγει ως αποτέλεσμα αποτελεσματικό έργο με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Οι υπηρεσίες θα πρέπει να σέβονται τον πολίτη, να είναι στη διάθεσή του, χωρίς περιττές ενέργειες που επιβραδύνουν την όλη διαδικασία για την επίλυση του θέματος.

Αναφέραμε χαρακτηριστικά ότι προκειμένου να πληρώσει μία κλήση ο πολίτης θα πρέπει να μεταβεί σε τρία γραφεία, διαφορετικών χώρων!!

Το e-Patras μέχρι πρότινος στην ιστοσελίδα του για το Καρναβάλι ενημέρωνε για το καρναβάλι του 2021, ενώ απουσιάζουν βασικά αξιοθέατα της πόλης  κ.α.

Παράλληλα η ιστοσελίδα του δήμου χρησιμοποιείται ως μέσο προπαγάνδας της Δημοτικής Αρχής εναντίον των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Οι Δημοτικές παρατάξεις είναι ακόμα άστεγες, χωρίς να τους παρέχεται όσα ορίζει ο νόμος, γραφεία, γραμματειακή υποστήριξη κ.α.

Αναφέραμε καλές πρακτικές δήμων, όπως το Χαλάνδρι στο οποίο υπάλληλοι εκπαιδεύτηκαν δύο χρόνια για να μπορούν να επικοινωνούν με τα  άτομα με ειδικές ανάγκες. Αυτή είναι μία αντίληψη σεβασμού για ισοτιμία και ισονομία απέναντι στην διαφορετικότητα. Στο Δήμο Πατρέων ακόμα και η πρόσβαση έχει προβλήματα.

Η δημοτική αρχή δεν έχει ορίσει καν το θεσμοθετημένο δια νόμου Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης, έναν ανεξάρτητο διαμεσολαβητή που δέχεται τις καταγγελίες πολιτών και επιχειρήσεων που αφορούν τις διαφορές τους με τις υπηρεσίες του Δήμου τα νομικά του πρόσωπα και τις δημοτικές επιχειρήσεις δηλαδή τα όργανα που ασκούν τη διοίκηση του δήμου.

Αυτός είναι ο σεβασμός της Δημοτικής Αρχής Πελετίδη  απέναντι στον πολίτη.

Τονίσαμε ότι για τον ψήφιση του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας θα έπρεπε να υπάρξει  διαβούλευση με ευρύτερες κοινωνικές ομάδες για αυτό άλλωστε επιμείναμε και ψηφίσαμε την επιτροπή διαβούλευσης που συμμετέχουν όλοι οι φορείς της πόλης προκειμένου να συμβάλλουν με την γνώμη τους.

Η δημοτική αρχή δεν επέλεξε το δρόμο των ευρύτερων συναινέσεων και διαλόγου με αποτέλεσμα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση να επιστρέψει πίσω την απόφαση με την επισήμανση «παρακαλούμε για τις κατά νόμο ενέργειές σας και την αποστολή νεότερης απόφασης την υπηρεσία μας μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου εν συνεχεία υπηρεσίας μας να προβεί στις ενέργειες της σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 του νόμου 3584/07».

Την προχειροδουλειά όμως της Δημοτικής Αρχής την πληρώνει η πόλη. Καλούμε την δημοτική αρχή Πελετίδη να φέρει το θέμα σε διαβούλευση και μετά την ολοκλήρωση να έρθει σε  συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, άλλως την αφήνουμε στο δρόμο του διασυρμού και της προσβολής».

 

Ακολουθήστε το pelop.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα νέα και τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments