Ωρα Πατρών: Σκληρή κριτική σε Πελετίδη για το φράγμα του Πείρου

«Δώρισε σε ιδιώτη το φράγμα ο Μητσοτάκης με πλάτες Πελετίδη», δηλώνει ο επικεφαλής της παράταξης «Ωρα Πατρών», Γιώργος Ρώρος.

Ωρα Πατρών

Δριμεία κριτική ασκεί για ακόμα μια φορά η δημοτική παράταξη «Ωρα Πατρών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ρώρο, στο Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη για το φράγμα του Πείρου, εξ’ αφορμή της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Στο πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στην περιοχή μας, σημαίνοντα ρόλο είχε η επίσκεψη στο Φράγμα Πείρου-Παραπείρου. Η «αγωνιστική» διάθεση της δημοτικής αρχής της Πάτρας σε αυτή την πρωθυπουργική επίσκεψη εξαντλήθηκε σε αερολογία. Η «επαναστατική γυμναστική» Πελετίδη εξαντλήθηκε με την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει επιλύσει όλα τα προβλήματα της πόλης και  περιοχής ώστε η δημοτική αρχή θεώρησε περιττό να προβάλλει, διεκδικήσει τα δίκαια αιτήματα με συγκέντρωση ή πορεία όπως στο παρελθόν.

Η επίσκεψη και η εξαγγελία του Πρωθυπουργού για το Φράγμα Πείρου-Παραπείρου (είχε ολοκληρωθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση) είναι προκλητική για τους πατρινούς και την περιοχή αλλά απόλυτα πιστή σε ότι υπηρετεί, αφού το παραχώρησε σε ιδιώτη.

Παρά την πλειοψηφική, δημοκρατικά νομιμοποιούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας για τη σύσταση διαδημοτικού φορέα διαχείρισης από τους ωφελούμενους δήμους και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, κάτι που επιζητούν και οι γειτονικοί δήμοι, η δημοτική αρχή Πελετίδη αρνήθηκε την υλοποίηση της απόφασης προσφέροντας σανίδα σωτηρίας στο Υπουργείο Υποδομών. Το φράγμα παραδόθηκε σε ιδιώτη με τη διαγωνιστική διαδικασία παρά τις αλλεπάλληλες αναβολές, έτσι ολοκληρώθηκε το έγκλημα για το λαό της Αχαΐας και ιδιαίτερα της Πάτρας.

Το φράγμα Πείρου-Παραπείρου θα έλυνε το διαχρονικό και έντονο πρόβλημα υδροδότησης των περιοχών παρέχοντας άφθονο και ποιοτικό νερό. Θα σταματούσε η ανελέητη εξάντληση υδάτων από γεωτρήσεις και η καταστροφή του υδροφόρου ορίζοντα. Θα έβαζε τέλος στην λειψυδρία τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού μεγάλες περιοχές υπόκεινται στο μαρτύριο της σταγόνας, εξαιτίας της μειωμένης δυνατότητας παροχής νερού από γεωτρήσεις. Θα περιόριζε σημαντικά την ενεργειακή εξάρτηση της ΔΕΥΑΠ από τη ΔΕΗ λόγω της μείωσης της ενεργοβόρας και κοστοβόρας άντλησης υδάτων από γεωτρήσεις αλλά και το κόστος συντήρησης αυτών από τη συνεχή λειτουργία τους. Τέλος θα τροφοδοτούσε  νερό την βιομηχανική ζώνη έτσι ώστε να γίνει ελκυστική σε επενδύσεις με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η δημοτική αρχή επέλεξε να απουσιάζει από τις διεκδικήσεις της πόλης. Παρείχε υποστήριξη στην κακοστημένη φλυαρία, που πούλησε χάλκινα στην πόλη, για να αγοράσει χρυσά…

Πιστεύουμε ότι ο κ. Πελετίδης έχει δημιουργήσει τείχος προστασίας στην κυβερνητική πολιτική, ως  πιστός ακόλουθος αυτών των πολιτικών. Για καθετί που ακύρωνε ή καθυστερούσε η κυβέρνηση, η δημοτική αρχή δεν υπερασπίστηκε την πόλη. Νομική Σχολή, Πατρών-Πύργου, τρένο, ενίσχυση της χρηματοδότησης, απλή αναλογική κ.α.

Η δημοτική αρχή έκανε τον ψόφιο κοριό… Πού είναι τα συνθήματα της ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ; Μήπως χάθηκαν σε προεκλογικές υποσχέσεις και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι; Οι δημότες της Πάτρας στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2023 θα στείλουν μήνυμα πολιτικής αλλαγής και παραλήπτες θα είναι και η κυβέρνηση και ο κ. Πελετίδης».

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ
ΠΑΤΡΑ
Σύλληψη
Ηλεία