Ορατότης μηδέν λόγω βλάστησης: Καταγγελία στην «Π» για την Παλαιά Εθνική Οδό από Πάτρα ως Αίγιο

«Ιδιαίτερα προβληματικό το κομμάτι από Ροδινή Πατρών μέχρι Λαμπίρι Αιγιάλειας»

Παλαιά Εθνική Οδό

Με επιστολή του στην «Πελοπόννησο», πολίτης χτυπά καμπανάκι κινδύνου και εκπέμπει SOS, για ΙΧ και οδηγούς στον δρόμο της Παλαιάς Εθνικής Οδού από την Πάτρα μέχρι το Αίγιο.

Ο Γιώργος Γουμπούρος αναφέρει ότι θα πρέπει να γίνει άμεσα καθαρισμός του δρόμου, καθώς υπάρχει θέμα ορατότητας και ασφάλειας από τα δέντρα, που έχουν φουντώσει και έχουν «κλείσει» τον οδόστρωμα.

Μιλώντας στην «Π» ο κ. Γουμπούρος -ο οποίος είναι εργαζόμενος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, στο Ρίο και μόνιμος κάτοικος Αιγίου οπότε διασχίζει καθημερινά τον δρόμο για να βρεθεί στον χώρο εργασίας του – σημείωσε: «Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, γιατί εγκυμονεί κινδύνους για τους οδηγούς. Ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο, που ο δρόμος είναι πολυσύχναστος, αλλά κι επειδή -λόγω εποχής- έχουν φουντώσει πολλά δέντρα κι έχουν ψηλώσει θάμνοι, με αποτέλεσμα σε ορισμένα σημεία να μην υπάρχει ορατότητα.

Ειδικά, στο κομμάτι από τη Ροδινή μέχρι το Λαμπίρι, το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο, καθώς υπάρχει βλάστηση η οποία δεν έχει καθαριστεί από κανέναν. Εχω παρατηρήσει ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν φαίνονται καν οι προστατευτικές μπάρες, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να κάνουν ελιγμούς, ξεφεύγοντας από τη λωρίδα κυκλοφορίας κι αυτό είναι που εγκυμονεί κινδύνους. Εκτός από την ασφάλεια των διερχόμενων, υπάρχει και πρόσθετος κίνδυνος πυρκαγιάς από την παρουσία τόσων δέντρων».

Ο κ. Γουμπούρος έχει ενημερώσει -εγγράφως- τους αρμοδίους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και κάνει έκκληση να γίνει καθαρισμός στην ΠΕΟ, αφού μετά τις εργασίες συντήρησης, πριν από αρκετά χρόνια, δεν έχει γίνει τίποτα άλλο».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», για το θέμα, η Περιφέρεια σύντομα αναμένεται να καθαρίσει τον δρόμο, αφού ειδικά αυτή τη χρονική περίοδο πολλοί επιλέγουν να χρησιμοποιούν την Παλαιά Εθνική για να μεταβούν σε πολλές πολυσύχναστες παραλίες της Αχαΐας.