ΟΣΕ: Η απάντηση του υφυπουργού Μεταφορών για την τηλεδιοίκηση και… οι «διορθώσεις» σταθμάρχη

Τι ανέφερε ο υφυπουργός Μεταφορών για το χρονικό πλαίσιο όπου το έργο της τηλεδιοίκησης θα είναι έτοιμο.

ΟΣΕ: Η απάντηση του υφυπουργού Μεταφορών για την τηλεδιοίκηση και... οι «διορθώσεις» σταθμάρχη

Ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, μετά την επίσκεψή του στον σταθμό τηλεδιοίκησης στη Λάρισα και των… παρεμβάσεων από σταθμάρχη του ΟΣΕ για το τι είναι τηλεδιοίκηση και τοπικός χειρισμός, έσπευσε να δώσει απαντήσεις.

Συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψη του στο σταθμό της Λάρισα, ο υφυπουργός μιλούσε για τηλεδιοίκηση, με τον σταθμάρχη δίπλα του να τον «διοθρώνει» λέγοντας ότι δεν είναι τηλεδιοίκηση αλλά τοπικός χειρισμός.

«Ο λόγος της επίσκεψής μου στη Λάρισα ήταν οι αντικρουόμενες απόψεις που ακούγονται» είπε αρχικά ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ενώ σχετικά με το τι σημαίνει τελικά τηλεδιοίκηση απάντησε πως «τηλεδιοίκηση είναι οτιδήποτε λειτουργεί από ένα μέτρο απόσταση και πάνω και παρότι οι σταθμάρχες το ονομάζουν πίνακα χειρισμού –με οπτικό έλεγχο και αυτόματη χάραξη- είναι τηλεδιοίκηση».

«Εάν το μοιραίο βράδυ είχε γίνει αυτόματη χάραξη δεν θα έμπαινε το τρένο στη γραμμή καθόδου» επισήμανε, επιμένοντας ότι ο πίνακας στη Λάρισα είναι κομμάτι της τηλεδιοίκησης.

«Το κεντρικό σύστημα τηλεδιοίκησης έχουμε πει ότι θα παραδοθεί τον Σεπτέμβριο» είπε ακόμα ο υφυπουργός, κάτι που είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνέντευξή του χθες στον Σταύρο Θεοδωράκη.

«Λογικό ο κόσμος να φοβάται»

Στη συνέχεια, μίλησε για την πρώτη μέρα επανεκκίνησης του Σιδηροδρόμου και τα άδεια πρώτα βαγόνια, ο Μιχάλης Παπαδόπουλος είπε: «είναι λογικό ο κόσμος να φοβάται, κάνουμε ό, τι μπορούμε για να νιώσουν όλοι ασφάλεια και το σύστημα κεντρικής τηλεδιοίκησης θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο».

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ