Οταν ο Αντώνης Τουρκογιώργης μιλούσε στην «Π» – Σήμερα η κηδεία του

Ο καλλιτέχνης «έφυγε» στα 73 του χρόνια και έπειτα από πολύχρονη μάχη με σοβαρά προβλήματα υγείας, που τον ταλαιπωρούσαν εδώ και 14 ολόκληρα χρόνια.

Τουρκογιώργης

Θλίψη στη μουσική κοινότητα και στους λάτρεις του ροκ σκόρπισε το δυσάρεστο άγγελμα του θανάτου του Αντώνη Τουρκογιώργη, καταξιωμένου μουσικού και εκ των ιδρυτικών μελών του θρυλικού συγκροτήματος των «Socrates Drank the Conium».  Η κηδεία του Αντώνη Τουρκογιώργη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαΐου στης 18:00 στο κοιμητήριο Χαλανδρίου,

Ο καλλιτέχνης «έφυγε» στα 73 του χρόνια και έπειτα από πολύχρονη μάχη με σοβαρά προβλήματα υγείας, που τον ταλαιπωρούσαν εδώ και 14 ολόκληρα χρόνια.

Ο Αντώνης Τουρκογιώργης, τον Απρίλιο του 2010 είχε διακομιστεί σε νοσοκομείο της Αθήνας κατόπιν αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου, και έκτοτε δεν κατάφερε ποτέ να επανέλθει.

Εκτός από την προσωπική δισκογραφία του, έμεινε γνωστός ως μπασίστας και τραγουδιστής ενός εκ των σπουδαιότερων ελληνικών συγκροτημάτων, των «Socrates Drank the Conium», που υπήρξαν ένα από τα πιο ιστορικά συγκροτήματα του ελληνικού ροκ, με δράση σε τέσσερις δεκαετίες (1970 έως και 2000).

Τουρκογιώργης

Ο Αντώνης Τουρκογιώργης, στα παρασκήνια του θεάτρου στο Κάστρο της Πάτρας, μιλώντας στον δημοσιογράφο της «Π» Παναγιώτη Ρηγόπουλο

Ο Τουρκογιώργης ήταν μπασίστας και τραγουδιστής του συγκροτήματος, δίπλα στους Γιάννη Σπάθα, Ηλία Μπουκουβάλα, Γιώργο Τρανταλίδη και Νίκο Αντύπα.

Ο Αντώνης Τουρκογιώργης είχε παίξει αρκετές φορές στην Πάτρα, προκαλώντας «μουσικό συναγερμό» στους θιασώτες της ροκ μουσικής. Μία από τις καλύτερες συναυλίες που θυμούνται οι πατρινοί μουσικόφιλοι ήταν αυτή που είχε δώσει στα μέσα της δεκαετίας του ’90, στο θεατράκι του Κάστρου της Πάτρας.

Ο καλλιτέχνης είχε μιλήσει στην «Π» και στον δημοσιογράφο της, Παναγιώτη Ρηγόπουλο, σημειώνοντας ανάμεσα στα άλλα:

«Το ροκ για μένα είναι μια απόλυτη έκφραση ελευθερίας! Μπορεί να αλλάζει ταυτότητα και ύφος κάθε εποχή, αλλά πάντα θα σημαίνει την δύναμη της ζωής! Η σκηνή για μένα είναι ένα είδος ντοπαρίσματος! Παθιάζομαι και ζω δύο και τρεις ζωές, πάνω στη σκηνή! Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος, για να εξωτερικεύσω την αλήθεια μου! Πάνω στη μουσική σκηνή, κάνω τη δική μου εξομολόγηση! Είμαι αληθινός!».

Διαβάστε επίσης:

Προαστιακός: Στοπ για τρεις εβδομάδες, από Δευτέρα η συντήρηση της γραμμής στο Νότιο Κλάδο

Μάτι: Ασκήθηκε έφεση για όλους τους κατηγορούμενους της εθνικής τραγωδίας

Ραγδαία αλλαγή του καιρού: Πέφτει μέχρι και 9 βαθμούς η θερμοκρασία, έρχονται καταιγίδες και αφρικανική σκόνη ΧΑΡΤΕΣ

AstraZeneca: Μετά την παραδοχή παγκόσμια απόσυρση του εμβολίου για τον covid-19

Λαμπίρι: Ξεκινούν οι εργασίες για το «Mare Terra»