Οταν ο Πέλοπας συνάντησε την «Πελοπόννησο»…

Τι άλλο ενώνει τον Πέλοπα και την εφημερίδα «Πελοπόννησος» πέρα από το πρώτο συνθετικό («πελοπ»); Την απάντηση μας δίνει ο δημοσιογράφος της «Π» Κώστας Λαμπρόπουλος.

Οταν ο Πέλοπας συνάντησε την «Πελοπόννησο»... Πέλοπας και εφημερίδα «Πελοπόννησος» δημιούργησαν κάτι πολύ όμορφο σύμφωνα με τον Κώστα Λαμπρόπουλο

Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στο κοινό πρώτο συνθετικό (πελοπ). Αναφερόμαστε σε κάτι πολύ περισσότερο. Πώς το έλεγαν οι παλιοί; «Να ταιριάζουν τα χνώτα μας». Ή όπως θα παρατηρούσαν και οι νεότεροι: «Ιστορία γράφουν οι παρέες».

Το (σχεδόν καθημερινό) τρέξιμο στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο σφυρηλάτησε αυτήν την πολύ όμορφη σχέση. Και το λαμπερό χθεσινό ιβέντ αποτέλεσε τον πρώτο καρπό του… πελόπιου δεσμού. Ομορφες μεταφορές θα πει κανείς, ειδικά όλοι εσείς που βιώσατε από κοντά τον 1ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο της Πάτρας.

Μια δρομική γιορτή, ένα κοινωνικό αντάμωμα. Και κάτι πολύ, πολύ, πολύ περισσότερο!
Ναι, το είχαμε όλοι ανάγκη. Ολοι όμως! Λίγες μόλις ώρες πριν μπούμε στη Μεγάλη Εβδομάδα και στο κατανυκτικό της κλίμα, ήταν ό,τι καλύτερο το να τρέξουμε με τους φίλους μας, αλλά και να γνωρίσουμε καινούργιους φίλους. Και όλα αυτά σε μια μαγευτική διαδρομή που συνδύαζε αστικό ιστό και θαλάσσιο μέτωπο, τη νέα με την παλιά Πάτρα.

Γιατί και ο Πέλοπας συνδυάζει το σύγχρονο και το διαχρονικό. Από τον μυθικό βασιλιά που θεμελίωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στα νέα «αστεράκια» που τρελαίνουν κόσμο και ντουνιά στον στίβο στις μέρες μας.

Ο 30άρης Πέλοπας με την αιώνια Ιστορία.
Και από την άλλη πλευρά, η «Πελοπόννησος», που κουβαλώντας όλη αυτήν την τεράστια κληρονομιά από το 1886 μέχρι σήμερα, αντέχοντας και ξεπερνώντας παγκοσμίους πολέμους, εθνικούς διχασμούς, οικονομικές κρίσεις κι εσχάτως και πανδημίες, αποτελεί τον θεματοφύλακα και τη ναυαρχίδα του περιφερειακού Τύπου.

Η γηραιά κυρία που βάζει κάτω 20άρες. Και που να δείτε τι έρχεται…
Και κάπως έτσι επιστρέφουμε στον… πελόπιο γάμο του προλόγου μας.

«Εχε γεια Παναγιά, τα μιλήσαμε, όνειρο (δεν) ήτανε, τα συμφωνήσαμε». Και προχωρήσαμε…
«Τα αόρατα νήματα είναι οι πιο ισχυροί δεσμοί» είχε πει ο Νίτσε. Ε, λοιπόν, του χρόνου, στον 2ο Ημιμαραθώνιο της Πάτρας θα τρέξει κι αυτός! Ετσι δεν είναι Φρειδερίκε;

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ