Οταν ο Τρίτων ανέβαινε στην Α1 Εθνική με πατρινό πρόεδρο

Ο Τρίτων ανέβηκε στη Basket League, επαναλαμβάνοντας την επιτυχία από τα τέλη των 70ς, όταν είχε μάλιστα πατρινό πρόεδρο, τον Ανδρέα Χουντή!

Οταν ο Τρίτων ανέβαινε στην Α1 Εθνική με πατρινό πρόεδρο Στη φωτογραφία τέρμα δεξιά ο αείμνηστος Ανδρέας Χουντής, ο πατρινός παράγοντας που ανέβασε για πρώτη φορά τον Τρίτωνα στην Α1

Η άνοδος του Τρίτωνα στη Basket League, μετά τη νίκη επί του Ψυχικού με 79-77, έχει πατρινό χρώμα. Ναι-ναι, καλά διαβάσατε και θα το επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά για να το εμπεδώσετε: Η άνοδος του Τρίτωνα έχει πατρινό χρώμα.
Αρκξεί να ταξιδέψει κανείς 44 ολόκληρα χρόνια πίσω στο χρόνο, στα τέλη της 10ετίας των 70ς, για να διαπιστώσει ότι από την προεδρεία του Τρίτωνα έχει περάσει ένας δικός μας άνθρωπος. Ο λόγος για τον αείμνηστο Ανδρέα Χουντή, ο οποίος ήταν ο διοικητικός ηγέτης στην αμέσως προηγούμενη άνοδο του Τρίτωνα στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ. Ποιος ήταν ο Ανδρέας Χουντής; Κορυφαίο διοικητικό στέλεχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας στα πρώτα χρόνια της προεδρείας του Ζαχαρία Αλεξάνδρου στην ΕΟΚ και συγκεκριμένα από το 1977 μέχρι και το 1983 όταν έφυγε από τη ζωή. Διατηρούσε το πόστο του Ταμία της Ομοσπονδίας, καθώς ο ίδιος ήταν λογιστής στο επάγγελμα, έχοντας, μάλιστα, μεγάλο λογιστικό γραφείο. Η ενασχόλησή του με τη διοίκηση του Τρίτωνα τον έφερε στην προεδρεία του συλλόγου και η Ιστορία έγραψε ότι με αυτόν στο διοικητικό τιμόνι η ομάδα από τα Σεπόλια πανηγύρισε την παρθενική της άνοδο στην Α1 (τότε) Εθνική.
Ο Ανδρέας Χουντής μεταλαμπάδευσε την αγάπη για το μπάσκετ και στα μέλη της οικογένειάς του, καθώς ήταν πατέρας του σημερινού προπονητή του Προμηθέα 2014, Κώστα Χουντή, ο οποίος εξακολουθεί να διατηρεί δεσμούς με τους ανθρώπους του Τρίτωνα και σίγουρα χάρηκε κι εκείνος για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας από τη συνοικία των Σεπολίων. Την ίδια ώρα που οι νεαροί «Προμηθείς» έδιναν φιλικά παιχνίδια με Κολεγιακές ομάδες των ΗΠΑ στο «Promitheas Park», ο Κώστας Χουντής είχε το μυαλό του και στο παιχνίδι του Τρίτωνα με το Ψυχικό, με τα νέα από το κλειστό γυμναστήριο των Λιοσίων να είναι ευχάριστα.

 

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ