Ουκρανία απαντά στον Πούτιν: «Φοβάται την πραγματική ειρήνη με τους όρους που θέτει»

Το ουκρανικό υπουργείο τονίζει ότι η Ουκρανία δεν ήθελε ποτέ αυτόν τον πόλεμο και, όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος, επιθυμεί τον τερματισμό του.

Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέρριψε την «ειρηνευτική πρόταση» που παρουσίασε σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν, λέγοντας ότι δεν πρόκειται για μια σοβαρή προσπάθεια να επιτευχθεί ειρήνη και δεν έχει καμία σχέση με τις όποιες διαπραγματεύσεις.

Μιλώντας μέσω Zoom, ο Μιχαήλο Ποντολιάκ δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι δεν «υπάρχει δυνατότητα να βρεθεί συμβιβασμός» μεταξύ των δηλώσεων του Πούτιν και των όρων που θέτει η Ουκρανία για τον τερματισμό του πολέμου που εξαπέλυσε η Ρωσία.

Για το ίδιο ζήτημα τοποθετήθηκε μέσω ανακοίνωσης και το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών, λέγοντας πως οι χειριστικές δηλώσεις του Πούτιν, μόλις μια ημέρα πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής για την Ειρήνη στην Ελβετία, δείχνει ότι η Ρωσία φοβάται την πραγματική ειρήνη. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως ο σκοπός του Ρώσου προέδρου είναι να παραπλανήσει τη διεθνή κοινότητα, να υπονομεύσει τις διπλωματικές προσπάθειες που αποσκοπούν στην επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης και να διασπάσει την ενότητα της παγκόσμιας πλειοψηφίας γύρω από τους στόχους και τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

«Είναι παράλογη η προσπάθεια του Πούτιν, ο οποίος σχεδίασε, προετοίμασε και εφάρμοσε μαζί με τους συνεργούς του τη μεγαλύτερη ένοπλη επίθεση στην Ευρώπη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, να παρουσιάζεται σε ρόλο ειρηνοποιού και να προβάλλει επιλογές για τον τερματισμό του πολέμου που ο ίδιος ξεκίνησε, οι οποίες υπονομεύουν τα θεμέλια της διεθνούς έννομης τάξης και του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ» δήλωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας πως τα τελεσίγραφα που στέλνει ο Πούτιν έχουν ήδη ακουστεί πολλές φορές και δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο σε αυτά.

Επιπλέον, σύμφωνα με το protothema, το ουκρανικό υπουργείο τονίζει ότι η Ουκρανία δεν ήθελε ποτέ αυτόν τον πόλεμο και, όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος, επιθυμεί τον τερματισμό του.

 

Διαβάστε επίσης:

Οι υπουργοί και οι υφυπουργοί που μένουν εκτός κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό

Ηλεία: Προφυλακιστέος ο δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής, εμφανίστηκε μετανιωμένος

Άγριο έγκλημα στην Κύπρο: Άνδρας μαχαίρωσε και πέταξε από το μπαλκόνι τη γυναίκα του

Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης, όλα τα ονόματα, εκτός Αλεξοπούλου – εντός Φωτήλας

Βραδιά πρεμιέρας για το EURO, το αναλυτικό πρόγραμμα και οι μεταδόσεις