Ουκρανία: Ιερέας καταδικάστηκε ως πράκτορας της Ρωσίας – Οι «ύποπτες» εκκλησίες του Κιέβου

Οι αρχές του Κιέβου βάζουν στο στόχαστρο φιλο-ρωσικές εκκλησίες. Σε μία περίπτωση ιερέας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών επειδή συνέλεγε πληροφορίες για λογαριασμό της Μόσχας. «Ο εχθρός χρησιμοποιούσε τις πληροφορίες για να εντοπίσει την τοποθεσία και να βάλει εναντίον των στόχων», ανέφερε ανακοίνωση.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Άγνωστη η ονομασία του ιερέα, καθώς δεν κατονομάστηκε,  από την περιοχή Λουχάνσκ, που σύμφωνα με τις ουκρανικές εισαγγελικές αρχές συνέλεγε πληροφορίες για τον εξοπλισμό και τα οπλικά συστήματα του στρατού από τα μέσα Απριλίου. «Ο εχθρός χρησιμοποιούσε τις πληροφορίες για να εντοπίσει την τοποθεσία και να βάλει εναντίον των στόχων», ανέφερε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Telegram.

Ο Ουκρανός ιερέας εκκλησίας που συνδέεται με τη Ρωσία καταδικάστηκε σε 12ετή κάθειρξη αφού κρίθηκε ένοχος για παροχή βοήθειας στη Μόσχα, ανακοίνωσε η Γενική Εισαγγελία την Τετάρτη (07.12.2022).

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας προωθεί έναν νόμο με τον οποίο θα απαγορευτούν οι εκκλησίες που συνδέονται με τη Ρωσία, ένα μέτρο που ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θεωρεί αναγκαίο ώστε να μην μπορεί η Μόσχα «να αποδυναμώνει την Ουκρανία εκ των έσω».

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) πραγματοποίησε έρευνες σε ενορίες που το Κίεβο λέει ότι ενδέχεται να έπαιρναν εντολές από τη Μόσχα.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας που υπάγεται στη Μόσχα έχει καταδικάσει την εισβολή της Ρωσίας αλλά πολλοί Ουκρανοί φοβούνται ότι μπορεί να αποτελεί πηγή ρωσικής επιρροής.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments