Ουκρανία: Ζήτησε ενίσχυση με μέσα αντιαεροπορικής άμυνας από τις χώρες του ΝΑΤΟ
Η Ρωσία αύξησε την χρήση των βαλλιστικών πυραύλων που είναι πιο δύσκολο να αναχαιτιστούν.
Κατά τη διάρκεια έκτακτης συνόδου του Συμβουλίου ΝΑΤΟ – Ουκρανίας, η Ουκρανία απηύθυνε έκκληση στους δυτικούς της συμμάχους για προμήθεια αντιαεροπορικών μέσων.
Την περασμένη Παρασκευή η Ρωσία πραγματοποίησε τις μεγαλύτερες αεροπορικές επιδρομές στο ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας από την έναρξη της εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022, προκαλώντας ζημιές σε μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο μεγαλύτερο φράγμα και προκαλώντας διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές στις οποίες κατοικούν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι.
Σύμφωνα με το protothema, η ουκρανική αποστολή δήλωσε στο Twitter ότι ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ ενημέρωσε τους εταίρους μετά τις επιθέσεις, παροτρύνοντάς τους να παράσχουν περισσότερο εξοπλισμό για να αντιμετωπίσουν επερχόμενες επιθέσεις.
Η Μόσχα περιέγραψε τις πρόσφατες επιθέσεις ως μέρος μιας σειράς επιθέσεων «αντιποίνων» για τις επιθέσεις που πραγματοποίησε το Κίεβο σε περιοχές της Ρωσίας και αύξησε την χρήση των βαλλιστικών πυραύλων που είναι πιο δύσκολο να αναχαιτιστούν.
Διαβάστε επίσης:
ΖΩΝΤΑΝΑ Πρόταση δυσπιστίας: Κόντρα στη Βουλή για τη διαδικασία – Αργά το βράδυ η ψηφοφορία
Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Πώς βγάζω Ευρωπαϊκή Κάρτα Υγείας για το παιδί μου – Βήμα βήμα
Welcome to UP 2026: Ανοίγουν τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2026 οι κρατήσεις θέσεων
Αγόρασαν iPhone 18 Pro και βλέπουν το χρώμα ξεθωριάζει
Η Apple αναπτύσσει κάμερα ασφαλείας για το έξυπνο σπίτι που δεν καταγράφει βίντεο
Αγιασμός στον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Μητρόπολης «Τα Αγγελουδάκια»ΦΩΤΟ
