Ούτε η Ηρα Κουρή ούτε η Ωρα Πατρών κάνουν πίσω στην κόντρα

image 615847
Επιμένει η «Ωρα Πατρών» στην κριτική απέναντι στην Ηρα Κουρή για απευθείας αναθέσεις στο Καρναβάλι της πανδημίας. «Δεν είναι πολιτική ορολογία αυτή που χρησιμοποίησε» δήλωσε στην «Π» ο Γιώργος Ρώρος για τα επίθετα με τα οποία…τον στόλισε η πρόεδρος του καρναβαλικού φορέα και περιμένει την προσωπική παρέμβαση του δημάρχου Κώστα Πελετίδη.

Ο Γ. Ρώρος θεώρησε απαράδεκτη την φρασεολογία που χρησιμοποίησε η Ηρα Κουρή στην ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία ναι μεν δεν διανεμήθηκε με την μορφή επίσημης ανακοίνωσης μέσω του δήμου, αναρτήθηκε όμως στον προσωπικό λογαριασμό της και υπό αυτή την έννοια επείχε θέση δήλωσης λόγω του θεσμικού ρόλου που έχει.
Μια ερμηνεία που επιδέχεται αυτή η ενέργεια της προέδρου είναι ότι δεν ήθελε να δεσμεύσει την δημοτική αρχή και τον καρναβαλικό φορέα με την δημόσια τοποθέτησή της. Επίσης, από το ύφος της τοποθέτησης φαίνεται ότι ήταν περισσότερο ένα ξέσπασμα της Ηρας Κουρή για όσα ακούει αλλά και όσα διαβάζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να της καταλογίζουν σχετικά με την φετινή διοργάνωση του Καρναβαλιού.
Δεν θεωρεί απλά ότι αδικείται από την κριτική. Θεωρεί ότι η κριτική που της ασκεί η παράταξη της αντιπολίτευσης είναι κακόβουλη. Γι’ αυτό και η αντίδρασή της προσομοίασε περισσότερο με προσωπικό ξέσπασμα και όχι με απάντηση της προέδρου του Πατρινού Καρναβαλιού.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της «Ωρας Πατρών» ανέφερε ότι έχει συνηθίσει από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας μια άλλου τύπου πολιτική αντιπαράθεση και όχι να χαρακτηρίζονται «τρωκτικά» τα μέλη μιας παράταξης επειδή ασκούν κριτική στο πλαίσιο των καθηκόντων που έχει η αντιπολίτευση. «Εκπλήσσομαι…» πρόσθεσε ο Γ. Ρώρος, ο οποίος εκτιμά ότι ο λόγος ανήκει πλέον στον Κ. Πελετίδη. Είναι εξαιρετικά φιλόδοξο να περιμένει ο επικεφαλής της «Ωρας Πατρών» από τον δήμαρχο να αποδοκιμάσει δημόσια το ύφος της δήλωσης που έκανε η Ηρα Κουρή.

Μαζεύει στοιχεία η «Ωρα»
Προμηνύεται όμως και συνέχεια στην κριτική της «Ωρας Πατρών» για την Ηρα Κουρή σε σχέση με τις αναθέσεις στο Καρναβάλι. Η παράταξη Ρώρου θεωρεί ότι έχει εντοπίσει «φλέβα χρυσού» στο θέμα που ανέδειξε με την ανάθεση μουσικού έργου σε εταιρεία που εδρεύει στην Εδεσσα. Γι’ αυτό και θα επιμείνει. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συγκεντρώνει στοιχεία που δίνουν απαντήσεις στα ερωτήματα που έχει θέσει δημόσια προς την δημοτική αρχή ζητώντας απαντήσεις.
Στον Δήμο φαίνεται να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην πολιτική που ακολουθεί η πρόεδρος και να εκτιμούν ότι κάνει το καλύτερο δυνατόν εν μέσω μιας πρωτόγνωρης κατάστασης που έχει επιβάλει η πανδημία.
Δεν σκοπεύουν να ανοίξουν ντουλάπες για να ανακαλύψουν σκελετούς, καθώς θεωρούν ότι μια τέτοια τακτική εντάσσεται στην παραπολιτική. Πάντως, η Ηρα Κουρή σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είχε αναφερθεί στο παρελθόν, μιλώντας για προφορικές εντολές που δίνονταν σε προμηθευτές του φορέα για παροχή υπηρεσιών, οι οποίοι στη συνέχεια αξίωσαν αποζημιώσεις για αυτές. Το βάρος είχε ρίξει στην πλευρά που είχε την πολιτική ευθύνη.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

limeniko mpouka louomenoi
mourikis
farmakis 3
FB IMG 1627752110641