Παμπελοποννησιακό: Στη Βουλή το θέμα της χρηματοδότησης

Ερώτηση από βουλευτές της Ελληνικής Λύσης, τι απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας

Παμπελοποννησιακό: Στη Βουλή το θέμα της χρηματοδότησης

Στη Βουλή πήγε το θέμα του αιτήματος της επείγουσας χρηματοδότησης του Παμπελοποννησιακού Σταδίου από τη Δημοτική Αρχή, μέσω ερώτησης των βουλευτών Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Λύσης, Αποστόλου Αβδελά και Κωνσταντίνου Χήτα.
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Πατρέων υποστηρίζει ότι από το 2008 μέχρι σήμερα η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ από τα προβλεπόμενα στην προγραμματική σύμβαση, που ξεπερνούν, πλέον, τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης, ζητάει να εξεταστεί το καθεστώς λειτουργίας των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων.
Οι δύο βουλευτές έκαναν ερώτηση προς τους υπουργούς Πολιτισμού-Αθλητισμού, Εσωτερικών και Οικονομικών, αν προτίθενται να χρηματοδοτήσουν το Στάδιο από τον κρατικό προϋπολογισμό όπως έγινε με το Παγκρήτιο και γενικά σε ποια άλλες ενέργειες πρόκειται να προβούν.
Στην ερώτηση απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος – είναι αλήθεια – δεν μας διαφώτισε ιδιαίτερα. Ο κ. Πέτσας αναφέρει ότι έχει προγραμματιστεί να κατανεμηθεί στο Δήμο Πατρέων, για κάλυψη δαπανών εκτέλεσης έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων, ποσό αντίστοιχο με αυτό του προηγούμενου έτους, ύψους 2.321.028,00€.
Στη συνέχεια αναφέρει ότι από το Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Δήμων του Υπουργείου Εσωτερικών, με την ονομασία «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», ο Δήμος Πατρέων χρηματοδοτήθηκε με ποσό ύψους 2.225.900,00 ευρώ και ότι στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος εντάχθηκε το έργο «αντικατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα στα δημοτικά ποδοσφαιρικά γήπεδα Ζαρουχλεΐκων, Βραχνεΐκων, Ρίου», συνολικού προϋπολογισμού 1.080.220,00 ευρώ.
Το θέμα της χρηματοδότησης του Παμπελοποννησιακού Σταδίου είναι πολύ σημαντικό. Αυτή τη στιγμή, πρόκειται για ένα απτα καλύτερα στάδια της χώρας το οποίο φιλοξενεί Πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου και άλλες διοργανώσεις με μεγάλη επιτυχία. Στην επιστολή του προς τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο Δήμος Πατρέων ανέφερε πως η λειτουργία του συνόλου των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων έχει αφεθεί στον Δήμο.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ