Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου – Γιάννης Καρβέλης: «Είμαστε ενεργοί σύμμαχοι σε κάθε δράση προληπτικού χαρακτήρα»

Θα φωταγωγηθούν τα δύο νοσοκομεία το απόγευμα του Σαββάτου

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου - Γιάννης Καρβέλης: «Είμαστε ενεργοί σύμμαχοι σε κάθε δράση προληπτικού χαρακτήρα»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου), η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, σε συνεργασία με τις Διοικήσεις των δύο μεγάλων νοσοκομειακών δομών των Πατρών, Π.Ν.Γ.Π. «Παναγία η Βοήθεια» και Γ.Ν.Π. «Άγιος Ανδρέας» θα συμμετάσχουν με τη φωταγώγηση των δύο νοσοκομείων (Σάββατο απόγευμα 18:00 με 20:00) στην ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού για την πρόληψη κατά του καρκίνου.

Προτεραιότητα για την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ είναι η σωστή και έγκαιρη ενημέρωση του κάθε πολίτη, ώστε να προλαμβάνονται μορφές καρκίνου έγκαιρα και να εφαρμόζονται άμεσα τεχνικές παρέμβασης που θα συμβάλλουν στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής του.

Οι επαγγελματίες Υγείας της Π.Φ.Υ, στα γεωγραφικά όρια της 6ης ΥΠΕ, μέσα από την καθημερινή επαφή τους με τους πολίτες και με Την οργάνωση ενημερωτικών δράσεων συμβάλλουν στην προσβασιμότητα του γενικού πληθυσμού στις υγειονομικές υπηρεσίες με στόχο την υποβολή τους σε προληπτικές εξετάσεις. Άμεσο παράδειγμα αποτελεί η εφαρμογή του προγράμματος «ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ» και σε λίγο καιρό η εφαρμογή άλλων δυο προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου, που ετοιμάζονται από την ηγεσία του Υ.Υ. και αφορούν τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του ετέρου και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Οι ενημερωτικές δράσεις των δομών Π.Φ.Υ διοργανώνονται σε συνεργασία με τοπικούς φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Συλλόγους Γυναικών και Εθελοντικές Οργανώσεις . Όπως δηλώνει ο κ. Καρβέλης: «Είμαστε ενεργοί σύμμαχοι σε κάθε δράση προληπτικού χαρακτήρα και σε κάθε ενέργεια συλλογικής κινητοποίησης κατά του καρκίνου, μέσα από το υγειονομικό δίχτυ ασφάλειας του Εθνικού μας Συστήματος Υγείας».

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλαστικά τάπερ: Γιατί πρέπει να τα αντικαταστήσεις - Οι κίνδυνοι για την υγεία σου
Έμφραγμα: Ποιο σύμπτωμα αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου
ΕΟΔΥ: Ανακοίνωσε 5 κρούσματα της παραλλαγής Pirola
John Travolta: Ο ρόλος του στην νέα ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο