Παγώνη για «νόσο Χ»: Αν υπάρχει σύστημα υγείας, δεν πρέπει να μας φοβίζει

Καθησυχαστική φάνηκε η Ματίνα Παγώνη σε νέες δηλώσεις για τη «νόσο Χ».

Παγώνη για «νόσο Χ»: Αν υπάρχει σύστημα υγείας, δεν πρέπει να μας φοβίζει

Μάλλον καθησυχαστική εμφανίστηκε η Ματίνα Παγώνη σε νέες της δηλώσεις για τη «νόσο Χ», που αναφέρεται ως ο νέος μεγάλος κίνδυνος για την παγκόσμια υγεία.

Σχετικά με την πιθανή «νόσο Χ», η οποία σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, είναι μια πιθανή μελλοντική, διεθνής επιδημία που θα μπορούσε να προκληθεί από ένα παθογόνο επί του παρόντος άγνωστο να προκαλέσει ανθρώπινη ασθένεια, μίλησε η Ματίνα Παγώνη στην εκπομπή «Δύο στη μία».

Η κ. Παγώνη εμφανίστηκε καθησυχαστική και τόνισε πως: «Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας οφείλει να κάνει προετοιμασία, να πει στις χώρες, να είναι εξοπλισμένα τα συστήματα υγείας ή τα νοσοκομεία τους, σε περίπτωση που έρθει μια νόσος Χ όπως την ονομάζει, όπως τη λένε όλοι. Για αυτό λοιπόν, όλοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν.

Εξήγησε ότι: «Δεν είπε τίποτα ιδιαίτερο, κάτι που να φοβίσει τον κόσμο και επιπλέον αυτά τα συνέδρια γίνονται κάθε χρόνο. Αυτό φέτος, έγινε στη Γενεύη 10 μέρες και δόθηκαν οι οδηγίες, όπως και το 18 είχε δώσει οδηγίες ο Παγκόσμιος Οργανισμός τι θα έχουμε μια πανδημία».

Ισχυρίστηκε πως αν υπάρχει σύστημα υγείας σε κάθε χώρα με νοσοκομεία πλήρως εξοπλισμένα είτε με προσωπικό είτε με μηχανήματα, μπορείς να αντιμετωπίσεις αυτές τις καταστάσεις.

«Ο κόσμος δεν πρέπει να φοβηθεί γιατί αυτά είναι μηνύματα για καλύτερη οργάνωση των χωρών όσον αφορά το σύστημα υγείας», είπε.

Δείτε αναλυτικά ολόκληρη την συνέντευξη:
Πηγή: ertnews.gr

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ