«Παιδιά δικά μας»: Ένα τραγούδι για τα Τέμπη – Αποκλειστικά στην «Π» ο μουσικοσυνθέτης Ντίνος Μακρίδης – ΒΙΝΤΕΟ

Η μπαλάντα «Παιδιά δικά μας», που δημιούργησαν Πατρινοί, κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες σε στίχους του Μάνου και Γιώργη Μακρίδη και μουσική του Ντίνου Μακρίδη.

«Παιδιά δικά μας»: Ένα τραγούδι για τα Τέμπη - Αποκλειστικά στην «Π» ο μουσικοσυνθέτης Ντίνος Μακρίδης - ΒΙΝΤΕΟ Το υπέροχο artwork της Δήμητρας Σκαρμούτσου

Ενα τραγούδι-φόρο τιμής για όσους έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών, τραγούδησε ο Ντίνος Μακρίδης από την Πάτρα, συγκινώντας με τη λιτή αλλά ατμοσφαιρική ερμηνεία του στο κομμάτι.

Ο λόγος για την μπαλάντα «Παιδιά δικά μας» που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες σε στίχους του Μάνου και Γιώργη Μακρίδη και μουσική του Ντίνου Μακρίδη.

«Παιδιά δικά μας»: Ένα τραγούδι για τα Τέμπη - Αποκλειστικά στην «Π» ο μουσικοσυνθέτης Ντίνος Μακρίδης - ΒΙΝΤΕΟ

Γιώργος και Ντίνος Μακρίδης στο στούντιο

Οι στίχοι του τραγουδιού που γράφτηκαν καθοδηγούμενοι από το έντονο συναίσθημα που προκάλεσε η τραγική είδηση αποτυπώνουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις όλων μας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

«Παιδιά δικά μας»: Ένα τραγούδι για τα Τέμπη - Αποκλειστικά στην «Π» ο μουσικοσυνθέτης Ντίνος Μακρίδης - ΒΙΝΤΕΟ

Οπως αναφέρει, μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο πατρινός μουσικός-συνθέτης Ντίνος Μακρίδης: «Πολλές φορές το τραγούδι και γενικότερα η τέχνη αποτελούν λύτρωση για τα βάσανα της ζωής μας, καθώς έρχονται και απαλύνουν τον ψυχικό μας πόνο και ομορφαίνουν τη ζωή μας. Είναι όμως κάποιες στιγμές, όπως αυτή, που όσα τραγούδια και να γραφτούν για τα παιδιά που χάθηκαν στα Τέμπη, κι όσο ωραία και να είναι, κανένα δεν θα μπορέσει να απαλύνει το πόνο των οικογενειών τους.

Αφορμή για το τραγούδι, δυστυχώς, στάθηκε η τραγωδία στα Τέμπη. Θέλαμε να γράψουμε ένα τραγούδι που με λίγα λόγια να εκφράζει όλα αυτά που αισθανθήκαμε όλοι μας: Σοκ, θλίψη, απογοήτευση, οργή, αγανάκτηση για το τραγικό αυτό δυστύχημα στο οποίο χάθηκαν άδικα νέοι άνθρωποι, παιδιά της γενιάς μας, με όνειρα και ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον σε ένα κράτος που εδώ και πολλά χρόνια «εκτροχιάζει τα όνειρά τους». Για αυτό επιλέχθηκε ο τίτλος ‘’Παιδιά δικά μας’’. Ολοι μας θρηνούμε γι’ αυτά τα παιδιά και οι θάνατοί τους ‘’σπάνε καρδιές ξύνουν πληγές σ’ όλη τη χώρα’’. Το τραγούδι μιλάει για όλα αυτά τα παιδιά που ‘’ξοφλάν τα λάθη μας με τη ζωή τους’’. Ολα αυτά τα λάθη που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Το τραγούδι αυτό αποτελεί ένα πολύ μικρό λιθαράκι στον βωμό της μνήμης για τα θύματα του δυστυχήματος. Ως σκοπό έχει να ενώσει. Εξ ου και ο τίτλος ‘’Παιδιά δικά μας’’. Παιδιά όλων μας δηλαδή. Θα ήθελα για να μην ξανασυμβεί μια αντίστοιχη συμφορά, να αντιληφθούμε ότι κάποτε πρέπει και μπορούμε να σταθούμε όλοι μας αντικριστά και να βρούμε λύσεις, για να αποφύγουμε και στο μέλλον τέτοιες τραγωδίες που αφορούν όλους μας. Την ημέρα που ηχογραφούσαμε το τραγούδι ήμασταν διαρκώς αναστατωμένοι. Είχαμε όλοι μας παρατήσει τα πάντα και βιαζόμαστε να το τελειώσουμε. Μόλις τελείωσε η ηχογράφηση τότε ήταν που υπήρξε μια κάποια ηρεμία. Από όλους μας δηλαδή. Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τους στιχουργούς Μάνο και Γιώργο Μακρίδη, τους ηχολήπτες Γιώργο Γιαννικόπουλο και Γιώργο Μακρίδη του Orange Studio, την Οrange records, τον πιανίστα Ηλία Ησαΐα και τη Δήμητρα Σκαρμούτσου για το υπέροχο artwork της. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο για τα υπέροχα σχόλιά του. Δείχνει να του αρέσει πραγματικά η δημιουργία μας, κι αυτό μας δίνει δύναμη να προχωρήσουμε μπροστά και να συνεχίσουμε γράφοντας όμορφα τραγούδια».

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ