Παναχαϊκή: Υπάρχουν οι ελπίδες, υπάρχει και η πραγματικότητα

Η Παναχαϊκή κινδυνεύει – ακόμα κι αν γλυτώσει τώρα και αγωνιστεί στη SL2 – να έχει μεγαλύτερα προβλήματα στο άμεσο μέλλον

DSC 9197

Ελπίδες ότι κάτι μπορεί να γίνει την τελευταία στιγμή δημιούργησε το αίτημα για παράταση της προθεσμίας κατάθεσης της εγγυητικής που έγινε μέσω του νομικού Χάρη Γρηγορίου από την ΠΑΕ Παναχαϊκή στην ΕΕΑ.

Δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι υπάρχει μια τελευταία ελπίδα μήπως και η ομάδα μπορέσει τελικά να παίξει στη SL2 εφόσον θα βρεθεί κάποιος να καταβάλλει το ποσό των 150.000 ευρώ αρχικά, και άλλων 300.000 ευρώ στη συνέχεια μόνο για να ξεκινήσει η Παναχαϊκή!

Υπάρχει όμως και η πραγματικότητα που λέει ότι:

  • Το αίτημα θα εξεταστεί από την Επιτροπή τη Δευτέρα και δεν είναι σίγουρο ότι θα απαντήσει θετικά. Αν το κάνει, θα πρέπει να το κάνει για όλες τις ομάδες.
  • Αν πάρει θετική απάντηση, τα «αρπακτικά» παραμονεύουν. Εκτός πια κι αν εμφανιστεί ένας μεγιστάνας που δεν έχει τι να κάνει αυτή τη στιγμή και θέλει να βάλει 2 εκ. στην Παναχαϊκή.
  • Τα χρήματα δεν έχουν βρεθεί εδώ και τόσο καιρό. Πώς θα βρεθούν τώρα;
  • Ακόμα και αν βρεθούν, η Παναχαϊκή πρέπει άμεσα να βρει παίκτες, να ξεκινήσει προετοιμασία, να δίνει προκαταβολές, να βρει άκρη με τις προσφυγές και να πληρώνει φυσικά τις οφειλές που θα προκύπτουν.
  • Η Παναχαϊκή αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Γ’ Εθνική και απομένει η επίσημη ανακοίνωση.

Εχετε παρατηρήσει ότι πάντα εμφανίζονται συγκεκριμένοι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την Παναχαϊκή; Είτε θα είναι από το παρελθόν, είτε θα έχουν σχέση με το παρελθόν, είτε θα έχουν «πλακωθεί» με τους φιλάθλους στο παρελθόν, είτε θα είναι μπροστινοί άλλων, είτε θα κάνουν τα δικά τους παιχνίδια.

Η Παναχαϊκή ως οργανισμός, ως φίλαθλοι, ως πόλη, ως ζωντανή οντότητα, θα πρέπει να αποφασίσει κάποια στιγμή, πώς θέλει να πορευτεί. Αν θέλει να βρίσκεται απλώς στη Super League 2 με οποιοδήποτε κόστος και με ρίσκο φέτος, σε 1-2 χρόνια να υποβιβαστεί αγωνιστικά, τότε ας προχωρήσει έτσι. Προλαβαίνει να αλλάξει 5-6 ΑΦΜ ακόμα…

Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η σημερινή κατάσταση είναι ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Πολλοί νομίζουν ότι δεν έχει πιο κάτω. Ομως ακόμα δεν έχουμε δει τον πάτο του βαρελιού. Νομίζουν ότι είναι ο υποβιβασμός στη Γ’ Εθνική, αλλά κάνουν λάθος.

Συμφωνούμε ότι η Παναχαϊκή είναι μια ανώνυμη εταιρεία, μια επιχείρηση επί της ουσίας γι’ αυτόν που τη διοικεί, αλλά υπάρχει και ο κόσμος που την έχει αναδείξει ως μία μεγάλη δύναμη μέσα στην κοινωνία, ίσως όχι με την εμβέλεια του παρελθόντος, αλλά έχει δύναμη.

Πριν λοιπόν πάρουμε την παράταση και πριν πέσουν ξανά από πάνω της όλοι να κάνουν τα δικά τους, πρέπει ΤΩΡΑ να ξεκινήσει μια μεγάλη συζήτηση. Ας την προκαλέσει η Ερασιτεχνική, οι βουλευτές, ο Δήμος. Δεν λέμε να πάρουν την ευθύνη. Να προκαλέσουν, να διοργανώσουν μια μεγάλη συζήτηση και να βάλουν όλη την πόλη μέσα, αλλά και ανθρώπους που είναι σε θέση να βοηθήσουν οχι μόνο οικονομικά. Στρατηγικά, τεχνοκρατικά, να έχουν όραμα και γνώσεις. Ακούγεται ρομαντικό, αλλά 4-5 Παναχαϊκιώτες που έρχονται στο μυαλό μας και θέλουν να εμπλακούν, είναι πολύ σοβαροί άνθρωποι για να το κάνουν αυτή τη στιγμή…

Θυμηθείτε το: Η Παναχαϊκή κινδυνεύει – ακόμα κι αν γλυτώσει τώρα και αγωνιστεί στη SL2 – να έχει μεγαλύτερα προβλήματα στο άμεσο μέλλον, εκτός κι αν γίνει το θαύμα και βρεθεί ένας πλούσιος τρελός.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ