Παναγία Τρυπητή: Εορτασμός μετά πίστεως… σε πατρίδα και οικογένεια

Λαμπρότητα, κατάνυξη και προεκλογική «ευωδία» από την τοπική Εκκλησία, στην γιορτή της Πολιούχου Ζωοδόχου Πηγής. Ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος με αιχμές για τον γάμο των ομόφυλων και ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος με κριτική για τη Μονή της Χώρας. Χιλιάδες οι προσκυνητές.

Παναγία,Τρυπητή,Εορτασμός Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Τρυπητής σε στρατιωτικό όχημα «σκεπάζοντας» το Αίγιο και τον λαό

Τα είχε όλα ο εορτασμός της Παναγίας Τρυπητής στο Αίγιο. Και λαμπρότητα και κατάνυξη και πλήθος κόσμου και άρωμα Ευρωεκλογών, αλλά και μηνύματα εντός, εκτός και επί τα αυτά από την τοπική Εκκλησία.

Ενδεικτικός είναι ο τονισμός από την πλευρά του «οικοδεσπότη» Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας κ. Ιερωνύμου της «ευλογίας από τον Χριστό στην Κανά του γάμου μεταξύ του ανδρός και της γυναικός», με τον Σεβασμιώτατο, που είναι γνωστή η σταθερή του θέση εναντίον του νομοσχεδίου των ομόφυλων ζευγαριών, να προσθέτει με νόημα ότι «η Παναγία θα σκεπάζει πάντα αυτόν τον τόπο και τον Ορθόδοξο λαό, σε μια εποχή που η συγγνώμη έχει ξεχαστεί και που ο άνθρωπος έχει γίνει απάνθρωπος».

Παναγία,Τρυπητή,Εορτασμός

Η λιτάνευση της ιερής εικόνας στην εορτή του Αιγίου με κατάνυξη και πλήθος πιστών

Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος έστειλε ένα μήνυμα και προς την Τουρκία και προς την ελληνική κυβέρνηση, με αφορμή τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί. «Το μυαλό μας είναι στη Βασιλεύουσα πόλη και στο προσκύνημα της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλί που συνοδεύουν θρήνοι και θρύλοι. Αλλά και στη Μονή της Χώρας που μετατράπηκε σε τζαμί κάτω από τη μύτη των ισχυρών της Γης, οι οποίοι εθελοτυφλούν όπως έκαναν και με την Κύπρο, αλλά εμείς συνεχίζουμε να βλέπουμε το Αναστάσιμο Φως από τη θαυμάσια τοιχογραφία της Μονής. Οσο κι αν την καλύψουν με απαίσια σκεπάσματα όλος ο κόσμος θα καταυγέζεται από το φως της Ορθοδοξίας», είπε ο Σεβασμιώτατος και προειδοποίησε ότι «θα είναι αργά όταν η Ευρώπη κατανοήσει το μέγεθος αυτής της καταστροφής, όταν θα έχει πλέον Ισλαμοποιηθεί….».

Παναγία,Τρυπητή,Εορτασμός

Παναγιωτόπουλος,Στίγκας,Τσώκος,Δήμας,Μπονάνος

ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει βεβαίως να προστεθεί και η χτυπητή απουσία των Μητροπολιτών από το γεύμα που παρέθεσε η Δημοτική Αρχή στο «Λιόπετρο». Οπως μας έλεγαν, μάλιστα, συνεργάτες του Μητροπολίτη Ιερώνυμου: «Ούτε οι Ιεράρχες ήθελαν να βρεθούν σε δύσκολη θέση, ούτε να φέρουν σε δύσκολη θέση όσους πολιτικούς ψήφισαν το γάμο των ομοφιλόφυλων».

Παναγία,Τρυπητή,Εορτασμός

Καλογερόπουλος,Μάντζος,Παϊσιος, Παπαθεοδώρου, Τσιρώνης, Κακαβάνη,Παπαδόπουλος

* Ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος έκανε ειδική μνεία στον προκάτοχό του Γέροντα Αμβρόσιο «στον οποίον οφείλουμε», όπως είπε χαρακτηριστικά, «την ανακαίνιση του Παλατιού της Παναγίας γιατί πρώτος έτρεξε να βρει τα απαραίτητα κονδύλια για να αναμορφωθεί το ιερό προσκύνημα». Παράλληλα, ευχαρίστησε για την παρουσία τους και τους Μητροπολίτες Κορίνθου κ. Διονύσιο και Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο και τον Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο.

Παναγία,Τρυπητή,Εορτασμός

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας κ. Ιερώνυμος

* Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υφυπουργός Μεταφορών , ενώ το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο αρχηγός των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας, ο βουλευτής Αχαϊας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας, ο βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο βουλευτής Επικρατείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος, ο βουλευτής Αχαϊας της Νίκης Σπύρος Τσιρώνης, οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Πύρρος Δήμας (ΝΔ), Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Αιμιλία Κακαβάνη (Δημοκράτες), ο Δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χαράλαμπος Μπονάνος, Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι, πολιτευτές, κ.ά.

Παναγία,Τρυπητή,Εορτασμός

Στρατιωτικό χόημα με την ιερή εικόνα

Παναγία,Τρυπητή,Εορτασμός

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ