Παναγιώτης Δημητράς: Το πόρισμα των Αρχών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τις χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ

Μέσα από την έρευνα της ανεξάρτητης αρχής προέκυψε η διάπραξη ποινικών αδικημάτων στα οποία φέρεται να εμπλέκεται ο Παναγιώτης Δημητράς.

Παναγιώτης Δημητράς: Το πόρισμα των Αρχών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τις χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ

Στο επίκεντρο των ερευνών των Αρχών είναι ο επικεφαλής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι και άλλων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Παναγιώτης Δημητράς, για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Μέσα από την έρευνα της ανεξάρτητης αρχής προέκυψε η διάπραξη ποινικών αδικημάτων στα οποία φέρεται να εμπλέκεται ο Παναγιώτης Δημητράς και ήδη το σχετικό πόρισμα διαβιβάστηκε ήδη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο για την άσκηση ποινικών διώξεων.

Κατά πληροφορίες, στο πόρισμα περιλαμβάνονται τα συμπεράσματα της έρευνας της Αρχής, σύμφωνα με τα οποία φέρεται ο κ. Δημητράς, μέσω ΜΚΟ οργανώσεων στις οποίες ήταν επικεφαλής, έπαιρνε χρηματοδοτήσεις για την υποστήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ωστόσο, διάφορα χρηματικά ποσά διατίθονταν για άλλους σκοπούς από εκείνους για τους οποίους χορηγήθηκαν. Οι χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ Δημητρά προέρχονταν από ευρωπαϊκούς και άλλους φορείς.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής ο Παναγιώτης Δημητράς φέρεται να εμπλέκεται στη διάπραξη αδικημάτων κακουργηματικής φύσεως και συγκεκριμένα απιστίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ εκδόθηκε και διαταγή δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων του, αλλά και των ΜΚΟ που ελέγχει.

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ