Πανελλαδικές 2026: Στα θρανία σήμερα οι υποψήφιοι για το Ελεύθερο Σχέδιο
Το πλήρες πρόγραμμα των Ειδικών Μαθημάτων
Στην τελική τους ευθεία εισέρχονται οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026, με τους υποψηφίους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ να διαγωνίζονται σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου, στο μάθημα του Ελεύθερου Σχεδίου. Η συγκεκριμένη εξέταση αφορά όσους διεκδικούν μια θέση σε σχολές που απαιτούν εξειδικευμένες δεξιότητες, όπως οι Αρχιτεκτονικές, καθώς και τμήματα γραφιστικής και καλών τεχνών.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, η προσέλευση των εξεταζομένων στα κέντρα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα από την έναρξη (δηλαδή έως τις 08:00 για τα μαθήματα των 08:30). Οι υποψήφιοι οφείλουν να φέρουν μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου και την αστυνομική τους ταυτότητα.
Δείτε ακόμα: Πανελλαδικές 2026: Πότε βγαίνουν οι βαθμολογίες – Τα μαθήματα που θα κρίνουν τις βάσεις
Το πρόγραμμα για τα υπόλοιπα Ειδικά Μαθήματα, τα οποία ολοκληρώνονται στις 25 Ιουνίου, διαμορφώνεται ως εξής:
-
Πέμπτη 18 Ιουνίου: Γραμμικό Σχέδιο (6 ώρες)
-
Παρασκευή 19 Ιουνίου: Γερμανικά (3 ώρες)
-
Σάββατο 20 Ιουνίου: Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία (3,5 ώρες – Προσέλευση έως 09:30)
-
Δευτέρα 22 Ιουνίου: Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία
-
Τρίτη 23 Ιουνίου: Γαλλικά (3 ώρες)
-
Τετάρτη 24 Ιουνίου: Ιταλικά (3 ώρες)
-
Πέμπτη 25 Ιουνίου: Ισπανικά (3 ώρες)
Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 15 Ιουνίου και η διαδικασία των Υγειονομικών Εξετάσεων και Πρακτικών Δοκιμασιών (αγωνίσματα) για την εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 26 Ιουνίου.
Η αγωνία για χιλιάδες τελειόφοιτους θα λήξει στα τέλη του μήνα, καθώς, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την υπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, οι βαθμολογίες όλων των μαθημάτων προγραμματίζεται να ανακοινωθούν έως τις 29 Ιουνίου.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
