Πανελλήνιες 2021: Τι αλλάζει για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές

image 628625

Η φετινή χρονιά για τους υποψηφίους της Γ’ Λυκείου κρύβει πολλές εκπλήξεις για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο αριθμός εισακτέων αναμένεται να ανακοινωθεί έως τις 15 Μαΐου,και θα επηρεάσει τις βάσεις στις υψηλόβαθμες σχολές, ιδίως στα κεντρικά Πανεπιστήμια.

Αναμένεται αύξηση εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές

Με την έγκριση του σχεδίου δράσης του Υπουργείου Άμυνας για το 2021 από τον Υπουργό κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, γνωστοποιήθηκε η πρόθεση για αύξηση του αριθμού εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές.

Μία κατηγορία που είναι ήδη αρκετά ανταγωνιστική μεταξύ των υποψηφίων, με τις βάσεις εισαγωγής, τα προηγούμενα χρόνια να κυμαίνονται από 19.000 μόρια έως 14.000 μόρια.

Η αύξηση των εισακτέων θα αποσυμπιέσει τον ανταγωνισμό που παρατηρείται διαχρονικά σε αυτές τις σχολές, χαμηλώνοντας τον πήχη, ανάλογα και με το μέγεθος της αύξησης, στις φετινές βάσεις εισαγωγής.

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Αντιθέτως, η έλευση της ΕΒΕ, με τους συντελεστές να έχουν ήδη ανακοινωθεί, δεν αναμένεται να φέρει μεγάλες ανατροπές, όπως ακριβώς θα συμβεί και στις υπόλοιπες υψηλόβαθμες σχολές των ΑΕΙ.

Η υψηλή ζήτηση που συναντάται διαχρονικά στις Στρατιωτικές Σχολές, θα καλύψει τον αριθμό θέσεων που αναμένεται να ανακοινωθούν, ακόμα και στις περιπτώσεις οι σχολές έχουν επιλέξει τον υψηλότερο συντελεστή, αυτόν του 1,20.

Για παράδειγμα, στο ΣΣΑΣ Ψυχολόγων, η περσινή βάση εισαγωγής ήταν 18.400 μόρια. Η σχολή επέλεξε ως συντελεστή το 1,20 και η ΕΒΕ σύμφωνα με τον περσινό μέσο όρο στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο θα διαμορφωνόταν στα 10.668, μόρια, δηλαδή απέχει 7.800 μόρια από την βάση εισαγωγής.

Αντίστοιχα, και οι άλλες σχολές όπως στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (Όπλα και Σώματα) και Σχολή Ικάρων που επέλεξαν το 1,20, η περσινή βάση εισαγωγής τους απέχει κατά πολύ από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

πυρκαγιά
ΦΩΤΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ
χαρτογράφηση βαρυμπόμπη
rapid test