Πανελλήνιες 2022: Αυτές είναι οι δύο πιθανές ημερομηνίες

Πανελληνιες 2022

Ημερομηνία Πανελληνίων 2022 – Ενημέρωση

Πανελλαδικές 2022: Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 ή την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 αναμένεται, να ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2022 και συνακόλουθα νωρίτερα θα πρέπει να περιμένουμε και την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής, όπως συνέβαινε και προ πανδημίας κορονοϊού.

Ακόμη, υπάρχει και δεύτερος σχεδιασμός για έναρξη τη Δευτέρα 6 Ιουνίου ή την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα επιστρέψουν στην κανονικότητα που επικρατούσε πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 2020, πρώτη χρονιά της πανδημίας του κορονοϊού SARS-CoV-2 οι Πανελλαδικές Εξετάσεις ξεκίνησαν στις 15 Ιουνίου και το 2021 στις 14 Ιουνίου για τη συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών, λόγω παράτασης του διδακτικού έτους. Το 2019 οι Πανελλήνιες Εξετάσεις έκαναν πρεμιέρα στις 7 Ιουνίου και το 2018 στις 8 Ιουνίου.

Ο σχεδιασμός για έναρξη των Πανελλήνιων Εξετάσεων 2022 μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι φέτος για πρώτη φορά οι πρακτικές δοκιμασίες για τις στρατιωτικές σχολές θα ολοκληρωθούν μέσα στην άνοιξη, επιτρέπει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου Παιδείας, να ανακοινωθούν νωρίτερα οι βάσεις εισαγωγής, είτε στα τέλη Ιουλίου είτε στις αρχές Αυγούστου.

Μετά από επικοινωνία πολλών υποψηφίων σχετικά με το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022, ενημερώνουν τους υποψηφίους ότι:

1. Δεν έχει ανακοινωθεί ΑΚΟΜΗ από το Υπουργείο Παιδείας το πρόγραμμα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων,

2. Το αναλυτικό πρόγραμμα των Πανελλαδικών 2022 θα το δείτε εδώ μόλις ανακοινωθεί επίσημα από το Υπουργείο Παιδείας.

Σχετικά με την τράπεζα θεμάτων

Συνολικά 4.000 θέματα αναμένεται να κατατεθούν στην τράπεζα θεμάτων για τους μαθητές της Α΄ και της Β΄ Λυκείου. Η τράπεζα θεμάτων θα εφαρμοστεί φέτος για πρώτη φορά στις προαγωγικές εξετάσεις των δύο τάξεων και συγκεκριμένα στα οκτώ εξεταζόμενα μαθήματα -Νέα Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, Αρχαία Ελληνικά, Άλγεβρα, Ιστορία, Βιολογία, Γεωμετρία, Φυσική, Χημεία Αγγλικά και τα δύο μαθήματα προσανατολισμού – Αρχαία και Λατινικά ή Φυσική και Μαθηματικά.

Από την τράπεζα θεμάτων θα επιλέγονται τα μισά θέματα με ηλεκτρονική κλήρωση το πρωί της ημέρας των εξετάσεων σε κάθε σχολείο. Τα άλλα μισά θέματα θα επιλέγονται από τους διδάσκοντες καθηγητές οι οποίοι φυσικά θα διορθώνουν και τα γραπτά των μαθητών τους.

Την οργάνωση της τράπεζας θεμάτων έχει αναλάβει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί εκπαιδευτικοί έχουν αρχίσει και καταθέτουν θέματα. Τα θέματα αυτά θα είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας ώστε να δίνεται να αξιολογείται όσο το δυνατόν καλύτερα το επίπεδο κάθε μαθητή.

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η καταγραφή της διδαχθείσας ύλης, μέσω σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής. Η καταγραφή της διδαχθείσας ύλης θα έχει πρακτικά αποτελέσματα, καθώς οι καθηγητές θα αναγκαστούν να ολοκληρώσουν την ύλη και όχι να αποφασίζουν μείωσή της ακόμα και μέχρι 30%.

Η εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων θα εφαρμοστεί στη Γ΄ Λυκείου από το 2023 μόνο για τις απολυτήριες και όχι για τις Πανελλήνιες, στις οποίες τα θέματα θα ορίζονται όπως κάθε χρόνο από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας, αναφέρει η «Καθημερινή».

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ