Πανελλήνιες 2022: Σε θέση «μάχης» 3.057 Αχαιοί υποψήφιοι

Πρεμιέρα για τις Πανελλήνιες εξετάσεις 2022, την Παρασκευή 3 Ιουνίου.Στην Αχαΐα θα λειτουργήσουν 34 εξεταστικά κέντρα.

 

Πανελλήνιες 2022

Η αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλήνιες εξετάσεις 2022 ξεκίνησε. Περίπου 20 ημέρες μας χωρίζουν από την ημέρα που χιλιάδες υποψήφιοι θα καθίσουν στα θρανία για να διεκδικήσουν μία θέση στα αμφιθέατρα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Φέτος οι υποψήφιοι θα προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα χωρίς σελφ τεστ αλλά με υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.

Ο εξεταστικός μηχανισμός της Αχαΐας είναι ήδη έτοιμος όπως μας ανέφερε ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ανδρέας Ζέρβας.

Πανελλήνιες 2022: Σε θέση «μάχης» 3.057 Αχαιοί υποψήφιοι

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο ίδιος στον νομό μας θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις από τα Γενικά Λύκεια 2.302 μαθητές οι οποίοι θα εξεταστούν γραπτώς και 96 που θα εξεταστούν προφορικά ως φυσικά αδύνατοι. Από το ΕΠΑΛ θα συμμετάσχουν 595 μαθητές στις γραπτές εξετάσεις και 64 στις προφορικές.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Στην Αχαΐα θα λειτουργήσουν 34 εξεταστικά γα τους υποψηφίους των ΓΕΛ με αντίστοιχες Λυκειακές Επιτροπές και βοηθητικό προσωπικό και τέσσερα εξεταστικά κέντρα ΕΠΑΛ. Δύο Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα για τους προφορικά εξεταζομένους ένα για τους αποφοίτους των ΓΕΛ και ένα για τους ΕΠΑΛ.

Επίσης σε επίπεδο νομού θα λειτουργήσει ένα βαθμολογικό Κέντρο στο οποίο θα βαθμολογηθούν γραπτά από άλλες περιοχές και το οποίο θα στελεχωθεί με επικουρικό και επιστημονικό προσωπικό.
Σε ό,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς 984 θα είναι οι επιτηρητές στα Εξεταστικά Κέντρα των ΓΕΛ, 450 επιτηρητές στα ΕΠΑΛ, 350 βαθμολογητές ΕΠΑΛ και 700 βαθμολογητές ΓΕΛ.

ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
Κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού το πρωτόκολλο των υγειονομικών μέτρων για τις πανελλαδικές εξετάσεις προβλέπει τα εξής:

– O πρόεδρος και τα μέλη των Επιτροπών Εξετάσεων κάθε εξεταστικού κέντρου για τους υποψηφίους γενικών, ειδικών, μουσικών μαθημάτων, που εξετάζονται γραπτά ή προφορικά, μεριμνούν ώστε:
α) Να τηρηθεί απόσταση ενάμισι μέτρου ανάμεσα στους υποψηφίους,
β) να ισχύσει η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους,
γ) να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

– Οι εκπαιδευτικοί και οι διοικητικοί που δεν έχουν εμβολιασθεί, ή νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, και συμμετέχουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις πανελλαδικές εξετάσεις, υποχρεούνται στη διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου για κορονοϊό (PCR ή ράπιντ τεστ με δαπάνη τους) μία φορά την εβδομάδα, έως 48 ώρες πριν από την προσέλευση τους στις εκπαιδευτικές δομές.

– Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τον επαρκή φυσικό αερισμό των αιθουσών και για την εξασφάλιση καθαριότητας των εξεταστικών κέντρων-σχολικών μονάδων.

– Για τη διεξαγωγή εξέτασης του μαθήματος «Μουσική εκτέλεση και ερμηνεία»:
α) Επιτρέπεται η χρήση πνευστών και κρουστών οργάνων,
β) τηρείται απόσταση 3 μέτρων μεταξύ του εξεταζομένου και των εξεταστών-βαθμολογητών που βρίσκονται πίσω από το παραβάν,
γ) καθαρίζονται τα μουσικά όργανα με απολυμαντικό υγρό πριν από τη χρήση τους από κάθε υποψήφιο.

ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Για τους υποψηφίους των ημερήσιων και εσπερινών γενικών λυκείων οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 3/6, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και ακολουθούν τα μαθήματα για τις τρεις ομάδες προσανατολισμού ως εξής:
• Δευτέρα 6/6 Αρχαία, Μαθηματικά, Βιολογία
• Τετάρτη 8/6 Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική.
• Παρασκευή 10/6 Ιστορία, Φυσική και Οικονομία.

Για τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ξεκινήσουν με τα δύο μαθήματα Γενικής Παιδείας: την Πέμπτη 2/6 με τα Νέα Ελληνικά και το Σάββατο 4/6 με τα Μαθηματικά. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με τα μαθήματα ειδικοτήτων, από την Τρίτη 7/6 έως την Παρασκευή 17/6.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός Πάτρα: Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία σήμερα
Μίνα Γκάγκα από Ζάκυνθο: Eπισκέφτηκα ένα σύγχρονο νοσοκομείο όπου τέθηκε σε λειτουργία Moνάδα Εντατικής Θεραπείας
ΑΕΙ σε αναταραχή: Διαμαρτυρίες για τις επιλογές διοικούντων
Διήμερος εορτασμός του Ιερού Ναού του χωριού Βελβιτσίου Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης - ΦΩΤΟ