Πανελλήνιες 2023 – Αχαΐα: Ομαλά η πρεμιέρα με σαφή θέματα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από το θέμα στο οποίο κλήθηκαν να εξεταστούν.

Πανελλήνιες 2023 - Αχαΐα: Ομαλά η πρεμιέρα με σαφή θέματα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Το σύστημα μετάδοσης των θεμάτων λειτούργησε ομαλά σε όλα τα εξεταστικά κέντρα της Δυτικής Ελλάδας, όπως και όλης της χώρας.

Οπως μας ανέφερε η τοπική διοίκηση της εκπαίδευσης, σε όλα τα εξεταστικά κέντρα τα θέματα μεταδόθηκαν εντός των καθορισμένων χρονικών ορίων.

Τα θέμα των Νέων Ελληνικών στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ χαρακτηρίστηκαν βατά. Συγκεκριμένα, στους υποψήφιους δόθηκε το ποίημα του Μπέρτολντ Μπρεχτ, «Καταφύγια για τη νύχτα», και με βάση αυτό κλήθηκαν να απαντήσουν σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν ένα κείμενο σχετικά με τις μορφές εθελοντικών δράσεων μέσα από τις οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν σύγχρονα προβλήματα και τους τρόπους με τους οποίους το σχολείο μπορεί να συμβάλει στην καλλιέργεια πνεύματος εθελοντισμού στους νέους.

«Τα θέματα των Νέων Ελληνικών των ΕΠΑΛ είναι σαφή, χωρίς σύνθετη διατύπωση, αντίστοιχης δυσκολίας με τα θέματα του 2022. Τα κείμενα που δόθηκαν ανταποκρίνονται στο επίπεδο γνώσεων των μαθητών του ΕΠΑΛ και οι εκφωνήσεις ήταν αντιληπτές» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος.

Πανελλήνιες 2023: Σχολιασμός των σημερινών θεμάτων από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς

Σήμερα Παρασκευή 2/06/2023,  διαγωνίζονται οι μαθητές των Γενικών Λυκείων στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

ΟΙ ΕΥΧΕΣ

Ευχετήρια μηνύματα έστειλαν στους υποψηφίους οι βουλευτές Ανδρέας Κατσανιώτης, Χριστίνα Αλεξοπούλου, Ιάσονας Φωτήλας, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς, ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος, η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων, η ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάτρα: Μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας κατά κυκλώματος ναρκωτικών - Τέσσερις συλλήψεις για κοκαΐνη, χασίς και ηρωίνη
Συνεχίζεται η σεισμική ακολουθία στον Κορινθιακό Κόλπο: 10 σεισμοί μέσα σε 12 ώρες!
Πάτρα: «Σηκώνεται» ο εμπορικός γίγαντας της Ακτής Δυμαίων - Πρόοδος στις εργασίες
biasmos