Πανελλήνιες 2024-ΓΕΛ: Δείτε τον σχολιασμό και τις απαντήσεις σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία από το φροντιστήριο «Διακρότημα»

Πανελλήνιες τέλος σήμερα για τους υποψήφιους των ΓΕΛ, οι οποίοι εξετάστηκαν στα τελευταία μαθήματα Προσανατολισμού. Οι υποψήφιοι διεκδικούν μία θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Πανελλήνιες

Πανελλήνιες τέλος σήμερα για τους υποψήφιους των ΓΕΛ, οι οποίοι εξετάστηκαν στα τελευταία μαθήματα Προσανατολισμού. Οι υποψήφιοι διεκδικούν μία θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι σήμερα εξετάστηκαν στα μαθήματα: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ- ΙΣΤΟΡΙΑ – Λύτρα Αλεξάνδρα, Φιλόλογος

Πανελλήνιες

Tα θέματα της Ιστορίας ήταν διατυπωμένα με σαφήνεια αλλά απαιτητικά σε κάποια ζητούμενα. Κάλυπταν όλο το εύρος της ύλης. Απαιτούσαν συνδυαστική σκέψη, κριτική ικανότητα με έμφαση στις λεπτομέρειες. Οι πολύ καλά διαβασμένοι μαθητές θα ανταποκριθούν με επάρκεια.

Δείτε τις απαντήσεις στα θέματα της ιστορίας ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ – ΦΥΣΙΚΗ – Φλωράτος Σάκης, Φυσικός

Πανελλήνιες

Τα θέματα της Φυσικής απαιτούν σύνθετη σκέψη, καλή γνώση και κατανόηση της ύλης. Με εξαίρεση το ΘΕΜΑ Α που μπορούσε να ανταπεξέλθει το σύνολο των υποψηφίων, τα ΘΕΜΑΤΑ Β, Γ και Δ είναι αυξημένης δυσκολίας, μεγάλης έκτασης, συνδυαστικά και προϋποθέτουν συνολικές γνώσεις φυσικής.

Δείτε τις απαντήσεις στα θέματα της Φυσικής ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – Παύλου Αφροδίτη, Οικονομολόγος

Τα θέματα της οικονομίας αν και κάλυπταν το μεγαλύτερο μέρος της ύλης ήταν περισσότερο προσανατολισμένα στην μακροοικονομική θεωρία. Γενικότερα ο βαθμός δυσκολίας ήταν σχετικά παρόμοιος με τον περσινό, αν και υπήρχαν μερικές διαφοροποιήσεις σε κάποια ερωτήματα. Τα θέματα απευθύνονταν σε καλά διαβασμένους μαθητές, με καλή κριτική σκέψη και απαιτούσαν προσοχή ως προς την κατανόηση και την αποκωδικοποίηση της εκφώνησης.

Αναλυτικότερα στο Θέμα Α και Β οι μαθητές δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερες δυσκολίες καθώς οι ερωτήσεις και το θεωρητικό μέρος χαρακτηρίζονται ως βατά. Τα ερωτήματα του Θέματος Γ ήταν εύκολα απαιτούσαν όμως αρκετές πράξεις. Το Θέμα Δ ίσως να ήταν αυτό που θα δυσκόλεψε περισσότερο τους μαθητές καθώς ήταν συνδυαστικό και η εκφώνησή λίγο στριφνή, ιδιαίτερα τα ερωτήματα Δ4 και Δ5.

Σε κάθε περίπτωση ευχόμαστε Καλά Αποτελέσματα σε όλους τους μαθητές!

Δείτε τις απαντήσεις στα θέματα της Οικονομίας ΕΔΩ