Πανεπιστήμιο Πατρών: Ημερίδα του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων το Σάββατο

O κεντρικός στόχος της Ημερίδας είναι η ανάδειξη του ρόλου των μηχανισμών εσωτερικού και εξωτερικού ελέγχου στις επιχειρήσεις στο πλαίσιο του νέου τύπου μάνατζμεντ εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Η αποτελεσματική αύξηση ελέγχου είναι σημαντική για τον περιορισμό της οικονομικής απάτης, των διοικητικών σκανδάλων και τη διαφανή διακυβέρνηση των επιχειρήσεων σε ένα ασταθές περιβάλλον έντονων και παράλληλων κρίσεων.

Πανεπιστήμιο

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Λογιστική στο Σύγχρονο Περιβάλλον Διοίκησης» του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, πιστοποιημένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Ορκωτών Λογιστών -Ελεγκτών (ACCA), διοργανώνει το Σάββατο 8 Απριλίου και ώρα 12:30 Επιστημονική Ημερίδα με θέμα:

 Λογιστικός-Φορολογικός Έλεγχος και Εταιρική Διαχείριση.

 

Πανεπιστήμιο

Αντώνης Γεωργόπουλος.

«O κεντρικός στόχος της Ημερίδας είναι η ανάδειξη του ρόλου των μηχανισμών εσωτερικού και εξωτερικού ελέγχου στις επιχειρήσεις στο πλαίσιο του νέου τύπου μάνατζμεντ εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Η αποτελεσματική αύξηση ελέγχου είναι σημαντική για τον περιορισμό της οικονομικής απάτης, των διοικητικών σκανδάλων και τη διαφανή διακυβέρνηση των επιχειρήσεων σε ένα ασταθές περιβάλλον έντονων και παράλληλων κρίσεων» εξηγεί ο καθηγητής του Τμήματος Αντώνης Γεωργόπουλος.

Η Ημερίδα αναμένεται να συνεισφέρει στους παρακάτω τομείς:

  • Μεταφορά τεχνογνωσίας και διαμοιρασμός πολύτιμης εμπειρίας από επιτυχημένους επιχειρηματίες και ανώτατα διοικητικά στελέχη του Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα, στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας (προπτυχιακούς φοιτητές, τελειόφοιτους, μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες) και τον επιχειρηματικό κόσμο.
  • Συνέργειες μεταξύ ακαδημαϊκού κι επιχειρηματικού κόσμου.
  • Σύνδεση της θεωρητικής διδασκαλίας με την πράξη, με πρόσβαση των φοιτητών σε ευρύ δίκτυο επαφών σε επιχειρήσεις κορυφαίες στον κλάδο τους.

 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών, τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Αμφιθέατρο ΠΑΜ 15 (https://mscaccount.bma.upatras.gr/el/metaptyxiako-programma/aithouses), με δυνατότητα παρακολούθησης δια ζώσης ή Live εξ αποστάσεως.

Απαιτείται προεγγραφή στον σύνδεσμο:

https://mscaccount.bma.upatras.gr/el/anakoinoseis/imerides/94-50-forma-proeggrafis

Σημείωση: Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους δια ζώσης συμμετέχοντες.

 

Ακολουθεί το πρόγραμμα της Ημερίδας:

 

                                                ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

 

12:30 Χαιρετισμοί

κ. Χρήστος Μπούρας, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών

κ. Γεώργιος Παππάς, Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Β/Δ Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος, Ορκωτός Λογιστής -Ελεγκτής

 

12:50 Έναρξη Ομιλιών

 

12:50 – 13:00 Εισαγωγική Τοποθέτηση -Μάριος Μενεξιάδης

Διευθυντής Εσωτερικού Ελέγχου του Ομίλου της Aegean και διδάσκων στο ΠΜΣ Λογιστικής.

 

13:00 – 13:30 Αριστείδης Ζέρβας

Οικονομικός Διευθυντής ομίλου KLEEMANN

Τίτλος Ομιλίας: Έλεγχος θυγατρικών εταιρειών σε πολυεθνικό όμιλο

 

13:30- 14:00 Ειρηναίος Θεοδώρου

Πρόεδρος Δ.Σ. της FK Consulting Services, Εσωτερικός Ελεγκτής

Τίτλος Ομιλίας: Εσωτερικός Έλεγχος Επιχειρήσεων

 

14:00 – 14:30 Ιωάννης Σκιαδόπουλος

Εταίρος της KSI Greece, Ορκωτός Ελεγκτής-Λογιστής

Τίτλος Ομιλίας: Εξωτερικός Έλεγχος Επιχειρήσεων

 

14:30-15:00 Λουκάς Παπαζησίμου

Φορολογικός Eλεγκτής στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων της ΑΑΔΕ

Τίτλος Ομιλίας: Φορολογική συμμόρφωση και φορολογικός έλεγχος των επιχειρήσεων

 

15:00 – 15:45 Συζήτηση

 

Στοιχεία ομιλητών

 

Ο κος Μάριος Μενεξιάδης έχει διατελέσει για σειρά ετών ως Διευθυντής Εσωτερικού Ελέγχου εισηγμένων ομίλων στο Χρηματιστήριο Αθηνών και κατέχει τη θέση του Διευθυντή Εσωτερικού Ελέγχου του Ομίλου της Aegean. Πριν από την ένταξή του στην αεροπορική βιομηχανία το 2009, προσέφερε τις υπηρεσίες του ως Διευθυντής Εσωτερικού Ελέγχου στη βιομηχανία χημικών καθώς επίσης τροφίμων και ποτών, ενώ η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε στις ελεγκτικές εταιρείες Andersen & PwC.

 

Ο κος Αριστείδης Ζέρβας είναι έμπειρο στέλεχος στον τομέα των οικονομικών και των επιχειρήσεων με πολυετή δραστηριότητα σε περιβάλλον πολυεθνικών εταιρειών. Εμπειρία διοίκησης ομάδων από διαφορετικές χώρες και με διαφορετικές κουλτούρες. Ειδίκευση σε επιχειρηματικά πλάνα, εξαγορές και συγχωνεύσεις, οικονομική ανάλυση και οικονομικές αναφορές. Από το 2013 έως σήμερα εργάζεται ως Οικονομικός Διευθυντής Ομίλου στην KLEEMANN. Από τον Νοέμβριο του 2000 έως το 2013 εργάστηκε στην Frigoglass σε διάφορους ρόλους της οικονομικής διεύθυνσης (προϊστάμενος λογιστηρίου, Οικονομικός Διευθυντής Ελλάδας, Περιφερειακός Οικονομικός Διευθυντής).

 

Ο κος Ειρηναίος Θεοδώρου, είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. και συνιδρυτής της FK Consulting Services Α.Ε. Διαθέτει πολυετή επαγγελματική εμπειρία και εξειδικευμένες γνώσεις σε υψηλό επίπεδο ως ορκωτός ελεγκτής λογιστής με σημαντικές συνεργασίες στον χρηματοοικονομικό και ελεγκτικό τομέα. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 100 ελεγκτικά και συμβουλευτικά έργα τόσο για εγχώριους όσο και για διεθνείς πελάτες, καλύπτοντας μεγάλο εύρος βιομηχανικών τομέων (Τεχνολογία & Τηλεπικοινωνίες, Βιομηχανία, Φυσικό Αέριο, Ακίνητα, Ναυτιλία, Κατασκευές, Φιλοξενία & Αναψυχή, Μονάδες Υγείας).  Έχει διατελέσει επικεφαλής σε έργα αποτιμήσεων εταιριών, εξαγορών και συγχωνεύσεων και Στρατηγικών και Επιχειρησιακών Σχεδίων.

 

Ο κος Γιάννης Σκιαδόπουλος είναι Εταίρος της Ελεγκτικής Εταιρείας KSI Greece και διαθέτει 17 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας ως Ορκωτός Ελεγκτής. Έχει διατελέσει διευθυντής ελεγκτικών ομάδων σε έργα τακτικού και φορολογικού ελέγχου για ελληνικές και ξένες εταιρίες, εισηγμένες και μη, αμοιβαία κεφάλαια, καθώς και ναυτιλιακές εταιρίες. Έχει επίσης εκτενή εμπειρία στο transfer pricing, καθώς και σε φορολογικά θέματα σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας (βιομηχανία, εμπόριο, παροχή υπηρεσιών, ναυτιλία).

 

Ο κος Λουκάς Παπαζησίμου είναι φορολογικός ελεγκτής στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ.) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της λογιστικής, της φορολογίας και της ελεγκτικής στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο των καθηκόντων του έχει συμμετάσχει σε πλήθος φορολογικών ελέγχων επιχειρήσεων που ανήκουν στον βιομηχανικό κλάδο, στον εμπορικό κλάδο, στον κλάδο υπηρεσιών και στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.