Πανεπιστήμιο Πατρών: Σήμερα η αναγόρευση του Ανδρέα Τζάκη σε επίτιμο διδάκτορα

Ο Ανδρέας Τζάκης είχε συμμετάσχει στην πρώτη μεταμόσχευση νεφρού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών που είχε πραγματοποιηθεί στις 23 Μαΐου του 1997 σε πατρινό ασθενή με τον οποίο διατηρεί μέχρι σήμερα στενή επικοινωνία.

Πανεπιστήμιο Πατρών: Σήμερα η αναγόρευση του Ανδρέα Τζάκη σε επίτιμο διδάκτορα Ο κ. Τζάκης ήταν στην πρώτη μεταμόσχευση νεφρού το 1997

Σήμερα το Πανεπιστήμιο Πατρών εντάσσει στον κατάλογο των επίτιμων διδακτόρων τον διακεκριμένο επιστήμονα και χειρουργό μεταμοσχεύσεων και τακτικό μέλος Ακαδημίας Αθηνών, Ανδρέα Γ. Τζάκη.

Τον κ. Τζάκη τον είχε φιλοξενήσει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» σε αποκλειστική συνέντευξη τον περασμένο Μάιο. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Τζάκης είχε συμμετάσχει στην πρώτη μεταμόσχευση νεφρού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών που είχε πραγματοποιηθεί στις 23 Μαΐου του 1997 σε πατρινό ασθενή με τον οποίο διατηρεί μέχρι σήμερα στενή επικοινωνία.

Στο πλαίσιο της συνέντευξής μας αυτής ο κ. Τζάκης μάς είχε αναφέρει, απαντώντας σε σχετικό ερώτημά μας, ότι στην Πάτρα και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο μπορεί να λειτουργήσει ένα άρτια οργανωμένο μεταμοσχευτικό κέντρο.
«Πιστεύω πως ναι. Αλλά πρέπει να γίνει μία σωστή αρχή και από κει και πέρα όλα θα εξελιχθούν ομαλά. Αν υπάρχουν προϋποθέσεις θα έρθει το προσωπικό που χρειάζεται και που αυτή τη στιγμή εργάζεται στο εξωτερικό. Αναφέρω χαρακτηριστικό παράδειγμα τον εξαιρετικό χειρουργό Νικόλαο Καρύδη, ο οποίος ήρθε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας από την Αγγλία τους τελευταίους μήνες. Ηδη έχει διενεργήσει τις πρώτες μεταμοσχεύσεις. Για να υπάρξει όμως πολλαπλασιαστική συνέχεια, θα πρέπει να υπάρξει και στήριξη».

Η τελετή αναγόρευσης του κ. Τζάκη σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής θα γίνει σήμερα και ώρα 18:00 στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το έργο και την προσωπικότητα του τιμώμενου θα παρουσιάσει ο καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής και διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα του ΠΓΝΠ Ιωάννης Μαρούλης. Θα ακολουθήσει η αναγόρευση του τιμώμενου σε επίτιμο διδάκτορα από τον αναπληρωτή πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής, καθηγητή, Γεώργιο Καγκάδη και η περιένδυσή του από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου, καθηγητή Χρήστο Μπούρα.

Η εκδήλωση της επιτιμοποίησης θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του τιμώμενου με τίτλο: «Προσωπική εμπειρία με τις μεταμοσχεύσεις μήτρας».
Αύριο Σάββατο και ώρα 6.30, ο κ. Τζάκης, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνει ο Ομιλος INNER WHEEL Βορρά – Ρίου στο αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα: «Μεταμόσχευση μήτρας».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments