Παπαδόπουλος: «Του χρόνου θα πάω Καλαμάτα στην επέτειο»

image 569483

Χωρίς καμία αναφορά στην γνωστή από ετών «κόντρα» Καλαβρυτινών και Καλαματιανών για την έναρξη της Επανάστασης του 1821, κυλά ο επίσημος εορτασμός των 200 ετών από το 1821, κάτι που ευσυνείδητα γίνεται από την δημοτική αρχή της αχαϊκής ιστορικής πόλης, που προτιμά μέσα από περιγραφές, ευρήματα και σύμβολα να αναδεικνύει συνεχώς την πρωτεύουσα σημασία της περιοχής στα γεγονότα της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, μιλώντας στην «Π», μεταφέρει για πρώτη φορά δημοσίως το «κρυφό του μυστικό» όπως ο ίδιος λέει. «Φέτος, για λόγους κορονοϊού απέφυγα, αν και είχα αποφασίσει να πάω στην Καλαμάτα. Είχα σκοπό να επικοινωνήσω με τον συνάδελφο δήμαρχο και να του δηλώσω την επιθυμία μου να παραστώ στις εκδηλώσεις της 23ης Μαρτίου για την απελευθέρωση της μεσσηνιακής πόλης. Ηθελα να πάω εκεί και να καταθέσω στεφάνι εκ μέρους του Δήμου Καλαβρύτων», μας μεταφέρει.

Ο κ. Παπαδόπουλος, με εμφανή προσωπική και θεσμική ανωτερότητα, δηλώνει πως με την πράξη του αυτή ήθελε να υποδηλώσει πως «πλέον δεν γιορτάζουμε με αντιπαράθεση, αλλά ως Ελληνες, ούτε αν τα Καλάβρυτα πρωτοστάτησαν ή αν έγιναν τα γεγονότα έτσι όπως έγιναν…που έγιναν βέβαια έτσι και έτσι θα γιορτάζουμε».

Οπως σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος «εμείς είμαστε Ελληνες πάνω απ’ όλα και γιορτάζουμε την εθνική επέτειο και την απελευθέρωση της χώρας μας. Γιορτάζουμε το μέλλον της Ελλάδος. Πως η χώρα μας θα πάει μπροστά, με ομοψυχία όλων μας, για να μπορέσουμε να δώσουμε κάτι περισσότερο στα παιδιά μας, για το αύριο της Ελλάδος».

Ο δήμαρχος Καλαβρύτων προαναγγέλλει μάλιστα, από τώρα μέσω της «Π»,  ότι του χρόνου θα πάει στην Καλαμάτα για την επέτειο του ’21, συμβολικά. Κι όπως λέει θα ήθελε και ο δήμαρχος Καλαμάτας να βρεθεί στα Καλάβρυτα στις 21 Μαρτίου 2022 στην επέτειο απελευθέρωσης της πόλης. «Και στην Αερόπολη της Μάνης και στο Μεσολόγγι πάμε…έτσι πρέπει να κάνουμε» είναι το μήνυμα «εθνικού ανοίγματος» του Θαν. Παπαδόπουλου.                                                                        

                   

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

triadafilop@pelop.gr

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

koronoios 1
potamos peiros
ΚΟΥΝΙΝΑ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΕΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 780x436 1
ναρκωτικα