Παπακωνσταντινόπουλος: «Υπερβολικές δαπάνες ΔΗΚΕΠΑ σε δύσκολες εποχές»

Παπακωνσταντινόπουλος: «Υπερβολικές δαπάνες ΔΗΚΕΠΑ σε δύσκολες εποχές»

Στον προϋπολογισμό του Δήμου Αιγιάλειας για το 2021, που ψηφίστηκε από την μείζονα και ελάσσονα μειοψηφία, ενώ η παράταξή του προτίμησε να καταθέσει εναλλακτική πρόταση, επανήλθε ο επικεφαλής της πτέρυγας «ΜΠΡΟΣΤΑ» Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος.

Οπως εξηγεί, θέλησε να προσφέρει οικονομική βοήθεια σε άπορους και πολιτιστικά – αθλητικά σωματεία, με περικοπή εξόδων από την ΔΗΚΕΠΑ, της οποίας η επιχορήγηση, όπως υποστηρίζει, ήταν υπερβολικά μεγάλη (600.000), όταν υπάρχουν Δήμοι με 150.000 πληθυσμό που παίρνουν λιγότερο από το 1/3.

«Η εναλλακτική πρότασή μας δεν έγινε δεκτή κατά παράβαση του νόμου, επειδή δηλαδή συνοδεύτηκε από αρνητική εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου και έχει προκύψει με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, οπότε ο προϋπολογισμός δεν μπορεί να τροποποιηθεί. Η επιχορήγηση της ΔΗΚΕΠΑ εφόσον έρχεται ενσωματωμένη στον προϋπολογισμό την τελική έγκριση έχει το δημοτικό συμβούλιο και η δαπάνες της δεν είναι υποχρεωτικές αλλά δυνητικές. Οι δαπάνες της ΔΗΚΕΠΑ το 2021 είναι κατά 20% μεγαλύτερες από το 2020, κατά 35% από το 2019 και κατά 82% πιο υψηλή από πιο παλιά, σε δύσκολες εποχές που απαιτούνται άλλες προτεραιότητες», τονίζει ο δημοτικός αρχηγός.

Για την μη στήριξη των άλλων δύο παρατάξεων (Γούτου – Ψυχράμη) – με τις οποίες έχουν κινηθεί μαζί σε σοβαρά θέματα όπως άρδευση και δημοτικά τέλη –  ο κ. Παπακωνσταντινόπουλος δράττεται της ευκαιρίας να πει πως έχουν διαφορετικό πολιτικό και αυτοδιοικητικό προσανατολισμό, χωρίς κάτι τέτοιο όμως να αποκλείει στο μέλλον διαδικαστικές συγκλίσεις.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Το επετειακό μήνυμα του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου - «Υψώστε την Ελληνική Σημαία παντού»
Που θα γίνουν rapid test σήμερα και την Παρασκευή
Πάτρα: Νέος χώρος για παιδιά στο Νότιο Πάρκο - Τι ετοιμάζει ο Δήμος
Αχαΐα - 28η Οκτωβρίου: Με μέτρα και μάσκες οι παρελάσεις - Στην Πάτρα ο Γιάννης Τσακίρης - Στον Πύργο ο Φαρμάκης