Μανωλάδα: Τυλίχθηκαν στις φλόγες οι παράγκες εργατών στα φραουλοχώραφα – Δύο τραυματίες

Στις φλόγες τυλίχθηκαν οι παράγκες που έμεναν οι εργάτες γης στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας. Με εγκαύματα δύο εργάτες.

Μανωλάδα

Τον τρόμο έζησαν για μια ακόμα φορά, εργάτες γης στα φραουλοχώραφα της Νέας Μανωλάδας, όταν την περασμένη Παρασκευή τα ξημερώματα, πετάχτηκαν από τον ύπνο τους, λόγω πυρκαγιάς που είχε κυκλώσει τις παράγκες τους.
Από την πυρκαγιά, δεν έμεινε τίποτα όρθιο, ενώ δύο τουλάχιστον εργάτες υπέστησαν εγκαύματα στην προσπάθειά τους να σβήσουν τη φωτιά.

Εκείνη την ώρα στις 15 παράγκες που τυλίχθηκαν στις φλόγες βρίσκονταν 34 άτομα, 24 από το Πακιστάν και 10 από Μπαγκλαντές. Τραυματίστηκαν με εγκαύματα τουλάχιστον δύο εργάτες. Κάηκαν πρόβατα και κότες που είχαν για δική τους χρήση, καθώς και τα υπάρχοντά τους, ανάμεσα σε αυτά και έγγραφα, όπως διαβατήρια, χρήματα αλλά και ψυγεία και κουζίνες και ένα μοτοποδήλατο.
Το νέο περιστατικό, ανοίγει ξανά η συζήτηση για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των εργατών γης στα φραουλοχώραφα.

Η κίνηση ΚΕΕΡΦΑ, με ανακοίνωσή της, απαιτεί τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και την απόδοση νομιμοποιητικών εγγράφων σε όλους τους εργάτες γης και αμοιβές σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αξιοπρεπείς χώρους στέγασης.

Οπως έγραψε χθες η «Π», οι εργάτες γης στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας και της Βουπρασίας, έχουν συμφωνήσει με τις ομάδες παραγωγών σε αύξηση του ημερομισθίου στα 27 ευρώ από τα 24 που ίσχυε παλαιότερα, όπως επίσης και στην αποζημίωση της υπερωρίας.

 

 

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ