Παραιτήθηκε η Γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού
Η παραιτηθείσα υπουργός θα διεκδικήσει τον Δήμου του Παρισιού.
Την παραίτησή της, υπέβαλλε η υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, Ρασιντά Ντατί, προκειμένου να αφοσιωθεί πλήρως στην εκστρατεία της για τον δήμο του Παρισιού, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 15ης Μαρτίου.
Η Ντατί υπέβαλε γραπτώς την παραίτησή της, με επιστολή της προς τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ανέφερε η ίδια σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι BMFTV.
Το γραφείο του Μακρόν ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος έκανε δεκτή την παραίτηση, ευχαρίστησε την Ντατί για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στον γαλλικό λαό κατά τα δύο τελευταία χρόνια και της εξέφρασε «την πλήρη στήριξή του» στον αγώνα της.
Η Ντατί θεωρείται φαβορί για τον δήμο του Παρισιού, σύμφωνα με το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Ifop αλλά θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι τον δεύτερο γύρο, στις 22 Μαρτίου.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Μπορούν όντως οι σκύλοι να καταλάβουν ότι είστε άρρωστοι;
AI slop: Το φαινόμενο που κατακλύζει τα παιδικά βιβλία και τα platforms
Η αποστολή της Αιγιάλειας στην Ταϊβάν στους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες Δήμων ΒΙΝΤΕΟ
Κοινωνικό τιμολόγιο: Μέχρι πότε οι αιτήσεις για το ΚΟΤ – Οι παγίδες
Πανάκριβα τα Xbox στην ΕΕ: Έως και 200 ευρώ αύξηση στις κονσόλες
Με πιστούς της Λαπάτας ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος ΦΩΤΟ
Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν παραλείπετε συστηματικά να φάτε πρωινό
Τρισάγια και προσευχή για τους Πεσόντες πυροσβέστες, στην Αιγιάλεια
