Παραλία Αγίου Βασιλείου: Με επιτυχία η δράση της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας «Προσβασιμότητα των ΑμεΑ και δημόσια υγεία»

Στον χώρο παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Aντιπεριφρερειαρχης ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, χρήστες του seatrac καθώς και πλήθος κόσμου.

Παραλία

Mε επιτυχία υλοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Αυγούστου στον χώρο τοποθέτησης του seatrac στην παραλία του Αγ. Βασιλείου η δράση που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με θέμα την «Προσβασιμότητα των ΑμεΑ και δημόσια υγεία».

Στον χώρο παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Aντιπεριφρερειαρχης ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, χρήστες του seatrac καθώς και πλήθος κόσμου.

Είναι πολύ σημαντικό ότι φέτος το καλοκαίρι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει εγκαταστήσει επτά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας SEATRACTM – περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά – για άτομα με κινητικά προβλήματα στην Π.Ε. Αχαΐας και συγκεκριμένα στις πολυσύχναστες θαλάσσιες περιοχές Λακκόπετρας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, Βραχνεϊκων, Καστελλόκαμπου και Αγίου Βασιλείου του Δήμου Πατρέων, Ελαιώνα, Άκολης και Ακράτας του Δήμου Αιγιάλειας.

Παραλία

Η προσπάθεια αυτή αξιολογήθηκε ως απόλυτα θετική από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών -Παράρτημα Αχαΐας σε σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσαν και που αναφέρουν ότι τα μηχανήματα που τοποθετήθηκαν ήταν καινούρια, χρηστικά, λειτουργικά , χωρίς να ταλαιπωρούν ιδιαίτερα τους χρήστες παραπληγικούς και τοποθετήθηκαν τη σωστή χρονική στιγμή με αποτέλεσμα οι παραπληγικοί και τα άτομα με κινητικές αναπηρίες στο Νομό μας τα τέσσερα τελευταία χρόνια να χαρούν πραγματικά την τόσο ευεργετική γι΄ αυτούς θάλασσα.

«Τα άτομα με αναπηρία δε ζητάνε ειδική μεταχείριση. Ζητάνε ίσες ευκαιρίες στην κοινωνική , πολιτική και οικονομική ζωή. Σαν Περιφερειακή αρχή ,θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα άτομα με αναπηρία καθώς η ποιότητα ζωής των ατόμων αυτών αποτελεί δείκτη του πολιτισμού μιας κοινωνίας» σημείωσαν σε δηλώσεις τους τόσο ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος.

Παραλία

Στον ίδιο χώρο σε παράλληλη εκδήλωση το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Δυτικής Ελλάδας της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την καθηγήτρια και Δ/ντρια της Δερματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Σοφία Γεωργίου πραγματοποίησε ενημερωτική εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος .