Παραλία Πατρών: «Ανατροπή» στο Κεντρικό Πράσινο Σημείο – Συνασπισμός αντιπολίτευσης και κατοίκων

Για μία ακόμα φορά έγινε ξεκάθαρο από την πλευρά των κατοίκων ότι η σχεδιαζόμενη κατασκευή Κεντρικού Πράσινου Σημείου στην Παραλία δεν θα γίνει δεκτή.

Δήμος Πατρέων Από την συνάντηση της αντιπολίτευσης με τους κατοίκους.

Μπλοκ» αντιπολιτευτικό υψώνεται αυτή την Παρασκευή στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας προς υπεράσπιση των κατοίκων της Παραλίας, οι οποίοι διεκδικούν με σθένος την ανατροπή της απόφασης του Ιουλίου 2021 για κατασκευή Κεντρικού Πράσινου σημείου στη θέση Παλουργιά.

ΜΕ 27 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Για να επανέλθει το θέμα στο συμβούλιο, η Επιτροπή Αγώνα της Παραλίας κινητοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα. Μετά από ραντεβού με τους επικεφαλής και στελέχη δημοτικών παρατάξεων αποφασίστηκε η συλλογή υπογραφών. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι η πλευρά της δημοτικής αρχής τούς τους είχε «παραπλανήσει» λέγοντας ότι επρόκειτο για μια διαδικαστικού χαρακτήρα. Προ δύο εβδομάδων, 27 δημοτικοί σύμβουλοι παρατάξεων της αντιπολίτευσης υπέγραψαν το αίτημα των κατοίκων και το κατέθεσαν στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Μελά, ώστε να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση θέμα για να αναιρεθεί η προηγούμενη απόφαση του συμβουλίου.

«ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ»

Οπως ενημερώθηκε η εφημερίδα «Πελοπόννησος», το θέμα μπήκε στην ημερήσια διάταξη της Παρασκευής μετά από πιέσεις, αποφάσεις και επαφές της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων. «Θέλουμε να έχουμε μια σοβαρή παρουσία στο συμβούλιο και να γίνει κατανοητή η παρέμβασή μας. Η απόφαση του 2021 μιλάει ξεκάθαρα για Κεντρικό Πράσινο Σημείο. Εμείς, για απλό Πράσινο Σημείο δεν έχουμε αντίρρηση να γίνει στην Παραλία. Μας ενδιαφέρει να μην είναι το Κεντρικό, καθώς τότε φοβόμαστε πως θα γίνει η περιοχή σκουπιδότοπος, ό,τι κι αν μας λένε, όσο κι αν μας διαβεβαιώνουν. Φοβόμαστε ότι όλη η ανακύκλωση θα έρχεται σε εμάς» δήλωσε στην «Π» το μέλος της Επιτροπής των κατοίκων Παναγιώτης Ψυχογιόπουλος.

«ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ»

«Αναμένουμε τη νέα συνεδρίαση για την αναίρεση της απόφασης. Εχουμε στο πλευρό μας 27 συμβούλους της αντιπολίτευσης που σκοπεύουν να φέρουν το θέμα σε συζήτηση» είχε αναφέρει προ ημερών το μέλος της συντονιστικής και τοπικός σύμβουλος Παναγιώτης Ψυχογιόπουλος στην «Πελοπόννησο της Δευτέρας».

Πάντως, για μία ακόμα φορά έγινε ξεκάθαρο από την πλευρά των κατοίκων ότι η σχεδιαζόμενη κατασκευή Κεντρικού Πράσινου Σημείου στην Παραλία δεν θα γίνει δεκτή. «Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε και να ανεχθούμε μία ακόμα υποβάθμιση της περιοχής μας. Ανεξάρτητα από τα όσα σχεδιάζει η δημοτική αρχή για την Παραλία, εμείς δεν θέλουμε το Πράσινο Σημείο. Ας το πάρει και να το πάει σε άλλη κοινότητα» είπε συγκεκριμένα.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ
ΠΓΝΠ
ΠΑΤΡΑ