Παράνομες προσλήψεις «προηγούμενων» στο Δήμο Μεσολογγίου

Τι λέει η Δημοτική αρχή Μεσολογγίου για την έκθεση του ΑΣΕΠ.

Παράνομες προσλήψεις «προηγούμενων» στο Δήμο Μεσολογγίου

Μη νόμιμη απασχόληση στον Δήμο Μεσολογγίου, διαπίστωσαν επιθεωρητές του ΑΣΕΠ, στο ελεγκτικό έργο του.

Ειδικότερα, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στην ετήσια Εκθεση Πεπραγμένων 2020, αποτυπώνεται η εξέλιξη των επιθεωρήσεων και σύμφωνα με όσα αναφέρονται, στους ελέγχους που διενεργήθηκαν στο Πνευματικό – Κοινωνικό – Αθλητικό Κέντρο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, διαπιστώθηκαν παραβάσεις των οικείων διατάξεων ή γενικά των συνταγματικών αρχών της δημοσιότητας, διαφάνειας και αντικειμενικότητας – αμεροληψίας, που πρέπει να τηρούνται σε όλους τους δημόσιους διαγωνισμούς.

Στο Κέντρο διαπιστώθηκαν μη νόμιμες προσλήψεις και μία μη νόμιμη απασχόληση. Σύμφωνα πάντα με την έκθεση, προβλέφθηκαν μη νομίμως ορισμένα μοριοδοτούμενα κριτήρια ενώ παράλληλα, διαπιστώθηκαν παραβάσεις της αρχής της αμεροληψίας, δεδομένης της συγγενικής σχέσης ορισμένου μέλους του ΔΣ του φορέα και δύο μελών της Επιτροπής Επιλογής με υποψηφίους που προσλήφθηκαν. Για τους λόγους αυτούς προτάθηκε η μη ανανέωση των οικείων συμβάσεων και η αναζήτηση των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών.

Η δημοτική αρχή δεν άφησε να περάσει αρκετός χρόνος και «έδειξε» την προηγούμενη, τονίζοντας ότι «για μια ακόμη φορά ο Δήμος μας, με πράξεις της προηγούμενης αρχής δυσφημίζεται, καταγράφει αρνητική εικόνα και κυρίως επαληθεύεται η συστολή κατ’ επανάληψη και για ίδιο πολιτικό όφελος εκμετάλλευση των εργαζομένων – συνδημοτών μας και των αναγκών τους».

Ακόμη, η έκθεση όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, «δυστυχώς επιβεβαιώνουν και αναδεικνύουν τον εκτός νόμου και διαδικασίας χειρισμό του κοινωνικά ευαίσθητου ζητήματος προσλήψεων από την πρώην δημοτική αρχή, της παράταξης ‘’Δήμος για παιδιά μας’’».

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: 22 κλοπές σε …δυο χρόνια!
ΤΩΡΑ Πατρών-Πύργου: Σύγκρουση 3 οχημάτων με τραυματισμό
Πλημμύρες Παραλία Πατρών: Απεγκλωβισμός 10 ατόμων από την Πυροσβεστική
Μητροκτονία - Αγρίνιο: Την κακοποιούσε συστηματικά επί χρόνια, πριν την σκοτώσει - Οι καταγγελίες της 52χρονης