Παρέμβαση Φίλιππου Λιάκου για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα
Προσκεκλημένος στη «Γιορτή Κρασιού» που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό Σχολείο Λουσικών το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, ο Φίλιππος Λιάκος κλήθηκε ως υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας να απευθύνει χαιρετισμό.
Ο επικεφαλής της Παράταξης «Δύναμη Προοπτικής για την Δυτική Αχαΐα», αφού έδωσε δημόσια τα συγχαρητήριά του, τόσο στον πρόεδρο, όσο και στο Δ.Σ. του Συλλόγου Σουδενιωτών, για την υποδειγματική διοργάνωση, μιας εκδήλωσης η οποία έχει γίνει θεσμός, έδωσε έμφαση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας στην περιοχή μας.
Στάθηκε ιδιαίτερα στα ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι παραγωγοί του αμπελιού και του κρασιού.
Πράγματι και σύμφωνα με τα στοιχεία του OIV (Παγκόσμιος Οργανισμός Οίνου) η ελληνική παραγωγή οίνου για τον προηγούμενο χρόνο, ανήλθε σε σε 2,1 εκατ. εκατόλιτρα (Mhl), από τα 2,5 που ήταν το 2021. Παρουσίασε δηλαδή μια μείωση της τάξεως του 14%.
Όμως και τα φετινά μέχρι στιγμής στοιχεία, μαρτυρούν ανάλογη ύφεση. Μέσα σε όλα αυτά, οι αμπελοπαραγωγοί και οινοπαραγωγοί έχουν αντιμετωπίσουν την αύξηση του κόστους στην καλλιέργεια και επεξεργασία του σταφυλιού, αλλά και τις χαμηλότερες τιμές διάθεσης των προϊόντων τους.
Όπως τόνισε ο κ. Λιάκος, η παρέμβαση της Πολιτείας κρίνεται επιβεβλημένη, προκειμένου με στοχευμένες κινήσεις να ενισχυθεί η τοπική παραγωγή και ο πρωτογενής τομέας, που είναι η ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας και ο στυλοβάτης των τοπικών κοινωνιών.
«Εμείς, ως η επόμενη Δημοτική Αρχή, μέσα από συντονισμένες ενέργειες και πρόγραμμα ενίσχυσης της τοπικής παραγωγής, αλλά και με την ενδεδειγμένη άσκηση πίεσης προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το αρμόδιο Υπουργείο, θα απαιτήσουμε να δοθούν οι απαραίτητες λύσεις και να υπάρξει καταλυτική αρωγή στο έργο των τοπικών παραγωγών”, είπε ο Φίλιππος Λιάκος, και προσέθεσε:
«Με τη «ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΉΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΙΑ» θα δώσουμε την αξία και τη συνδρομή που αξίζει, σε ολόκληρο τον πρωτογενή τομέα, που τόσο δοκιμάζεται σήμερα.
Αλλά παράλληλα, δηλώνω ότι θα ενισχύσουμε με κάθε δυνατό τρόπο, εκδηλώσεις και θεσμούς, όπως η Γιορτή Κρασιού, που ενώνουν τις τοπικές κοινωνίες και προβάλουν τον ευλογημένο τόπο μας και τα ποιοτικά και ακαταμάχητα προϊόντα του.»
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Σούπερ μάρκετ Δεκαπενταύγουστος 2026: Πού μπορείτε να ψωνίσετε το Σαββατοκύριακο
Το Claude διαβάζει πλέον τις καρτέλες σου και συνεχίζει τη δουλειά στον υπολογιστή
«Ήτανε μια φορά: 50 Χρόνια Ηρακλής Ζαχλωριτίκων» ΦΩΤΟ
Πώς βράζουν τα μακαρόνια οι Ιταλοί σεφ: Το κόλπο των 60 δευτερολέπτων για να μην κολλάνε ποτέ
Google Pixel 11 vs Pixel 10: Αξίζει τελικά η αναβάθμιση;
Το σπαρακτικό μήνυμα του Λιονέλ Μέσι μετά τον θάνατο του πατέρα του
Μαγνήσιο: Το μέταλλο που «μικραίνει» την ηλικία του εγκεφάλου και προστατεύει από την άνοια
Το PlayStation Plus πρόσθεσε ακόμα 3 δωρεάν παιχνίδια για τον Αύγουστο
